PARAULA DE DÉUDimarts 17 de Maig 2022

Joan 14,27-31a

Jesús va dir als seus deixebles:
–Us deixo la pau, us dono la meva pau. Jo us dono la pau que el món no dóna. Que els vostres cors s’asserenin i no temin. Heu sentit que us deia: «Me’n vaig, però tornaré a vosaltres.» Si m’estiméssiu, us alegraríeu de saber que me’n vaig al Pare, perquè el Pare és més gran que jo. Us ho he dit ara, per endavant, perquè, quan això passi, cregueu. Ja no parlaré gaire més temps amb vosaltres, perquè arriba el príncep d’aquest món. No és que ell tingui poder sobre mi, però així el món sabrà que jo estimo el Pare i que faig el que el Pare m’ha manat.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• En el text d’avui Jesús anuncia la seva propera mort als deixebles. Aquestes paraules són part del seu darrer discurs abans de sortir cap a l’Hort de les Oliveres. Hi pronuncia una frase que repetim cada dia a l’Eucaristia abans de la comunió: “La pau us deixo, la meva pau us dono”. Una frase que requereix explicació, perquè el seu context no és pas de pau. Com es pot tenir pau quan s’anuncia la traïció d’un dels teus millors amics, l’inici d’una detenció que portarà primer a la presó i després al patíbul?

• I Jesús, però, va entendre que aquest context d’extrema injustícia i crueltat humana és el context de la pau. Són paraules massa fortes per entendre-les a la primera. És a dir, només es poden entendre des d’una visió molt diferent del món i del que és aquest procés biològic que anomenem vida. Per a Jesús els esdeveniments tenen un sentit diferent de l’habitual. L’obediència al Pare fins a la mort no és una cosa dolenta o per fugir-ne, sinó causa de salvació per a molts. La mateixa mort no és una tragèdia, sinó anunci de la joia perquè Jesús tornarà amb ells.

• I des d’aquí, ens podem preguntar: si Jesús va veure el món d’una manera tan diferent de la nostra, com podem estar segurs de que les coses són realment com les veiem? Quin és el sentit profund de tot? Què ens espera? No es tracta de tornar-nos filòsofs, sinó d’adonar-nos de que hi ha un sentit de les coses que se’ns escapa a la majoria, però que passa per la confiança en Déu i posar les nostres vides a les seves mans.

• Meditem amb tranquil·litat aquest passatge. Que el Senyor ens doni la saviesa per entendre’l i la força de voluntat per dur-ho a terme.

• Sigui lloat Jesucrist

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: