PARAULA DE DÉUDimecres 18 de Maig 2022

Joan 15,1-8

Jesús va dir als seus deixebles:
Jo soc el cep veritable i el meu Pare és el vinyater. Les sarments que no donen fruit, el Pare les talla, però les que donen fruit, les neteja perquè encara en donin més. Vosaltres ja sou nets gràcies al missatge que us he anunciat. Estigueu en mi, i jo estaré en vosaltres. Així com les sarments, si no estan en el cep, no poden donar fruit, tampoc vosaltres no en podeu donar si no esteu en mi. Jo soc el cep i vosaltres les sarments. Aquell qui està en mi i jo en ell, dóna molt de fruit, perquè sense mi no podeu fer res. Si algú se separa de mi, és llençat fora i s’asseca com les sarments. Les sarments, un cop seques, les recullen i les tiren al foc, i cremen. Si esteu en mi i les meves paraules resten en vosaltres, podreu demanar tot el que voldreu, i ho tindreu. La glòria del meu Pare és que doneu molt de fruit i sigueu deixebles meus.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• La vinya és un dels conreus més típics dels pobles mediterranis. Per això als escrit bíblics sovint la vinya és una imatge del poble de Déu. L´evangeli de Joan 15 reprèn aquesta imatge, però ara centrada en Jesús: ell és el cep veritable, nosaltres, les sarments. Per donar fruit cal que estiguem units a Jesús, doncs sense ell no podem fer res.

• ¿Què significa mantenir-nos units a ell? No es tracta només de tenir el certificat del baptisme. Mantenir-nos units a ell vol dir creure en Jesús, estimar-lo, seguir el seu estil de vida: estimar els germans, sobre tot el més febles i pobres; pregar al Pare i confiar en ell; mantenir-nos units amb les altres sarments, que son els nostres germans, doncs l´al·legoria de la vinya té una dimensió comunitària, eclesial, eucarística, significa menjar el Pa de vida i beure el Vi de la salvació.

• Però, quina és la saba que uneix el cep i les sarments? No és simplement la nostra bona voluntat, sinó l´Esperit de Jesús, l´Esperit Sant, que és vida, alè, foc, llum, amor, alegria. Gràcies a l´Esperit rebem la vida de Jesús i ens mantenim units als germans.

• L´al·legoria de la vinya és una paràbola de l´església, comunitat de vida i d´amor, radicada en Jesús, que ofereix al món fruits d´amor, de justícia i de pau.

• En moments crítics i confosos com l´actual, tornem a Jesús, cep veritable, per tenir i comunicar vida i esperança a la comunitat eclesial i a tota la comunitat humana.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: