PARAULA DE DÉUDiumenge 22 de Maig 2022

Fets dels apòstols 15,1-2;22-29

Alguns van baixar de Judea a Antioquia i adoctrinaven així els germans:
–Si no us feu circumcidar d’acord amb la Llei de Moisès, no us podeu salvar.
Com que això va provocar un conflicte i una discussió no pas petita de Pau i Bernabé amb aquells, els germans decidiren que Pau i Bernabé, amb alguns més, pugessin a Jerusalem per tractar d’aquesta qüestió amb els apòstols i els qui presidien la comunitat.
Llavors els apòstols i els qui presidien la comunitat van decidir, amb tota la comunitat, d’elegir-ne alguns d’ells i enviar-los a Antioquia, juntament amb Pau i Bernabé. Els elegits foren Judes, anomenat Barsabàs, i Siles, que eren dirigents en la comunitat dels germans. Els donaren aquesta carta:

«Els apòstols i els qui presideixen la comunitat de Jerusalem, germans vostres, saluden els germans no-jueus d’Antioquia, Síria i Cilícia. Hem sabut que alguns de nosaltres han vingut, sense cap encàrrec nostre, a pertorbar-vos amb les seves opinions i a trasbalsar els vostres esperits. Per això hem decidit unànimement d’elegir uns representants nostres per enviar-vos-els juntament amb els nostres estimats Bernabé i Pau, que han dedicat la seva vida a la causa del nom de nostre Senyor Jesucrist. Us enviem, doncs, Judes i Siles, que us exposaran de paraula això mateix que us diem per escrit. L’Esperit Sant i nosaltres hem decidit de no imposar-vos cap més càrrega que aquestes indispensables: absteniu-vos de la carn sacrificada als ídols, de menjar sang, de menjar animals ofegats i de les relacions sexuals il·legítimes. Fareu bé de guardar-vos de tot això. Us desitgem que estigueu bé.»

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Jesús ressuscitat s’apareix als deixebles, per comunicar-los la seva pau i el seu Esperit.

• Tot seguit els confia a ells, els pobres i porucs deixebles, a ells que l’han trait, abandonat i negat, a ells, els confia la mateixa missió que el Pare ha confiat al seu Fill, la mateixa missió de reconciliació amb el Pare i amb els germans.

• Aquesta és també, avui, la nostra missió, pobres i porucs homes i dones del segle XXI. Pobres, però inspirats per la pau i l’esperit de Jesús. Ell ens ajuda a discernir els signes dels temps i ens impulsa a fer present el Regne de la fraternitat.

• Avui, l’Església està convocada al Sínode de la Sinodalitat. És el moment d’escoltar aquest Defensor de la unitat i la pau.

• Senyor, en aquest temps de tensions i de desconcert, que la teva pau i el teu Esperit ens uneixin, com Tu i el Pare esteu units. Que a semblança del primer Concili de Jerusalem, puguem dir “L’Esperit Sant i nosaltres hem decidit”… hem decidit caminar junts, mans en les mans, en la pau de Crist, en unanimitat, concòrdia i amor, perquè el món cregui que tu, Pare, has enviat Jesús, el teu Fill, com a reconciliador i salvador de tota la humanitat.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: