PARAULA DE DÉUDivendres 27 de Maig 2022

Joan 16,20-23a

Jesús digué als seus deixebles:
– Doncs us ben asseguro que plorareu i us doldreu, mentre que el món s’alegrarà. Vosaltres estareu tristos, però la vostra tristesa es convertirà en alegria. La dona, quan ha d’infantar, està afligida, perquè ha arribat la seva hora; però així que la criatura ha nascut, ja no es recorda més del sofriment, joiosa com està perquè en el món ha nascut un nou ésser. També ara vosaltres esteu tristos, però el vostre cor s’alegrarà quan us tornaré a veure. I la vostra alegria, ningú no us la prendrà. Aquell dia no em fareu cap més pregunta.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• El procés de tot l’Evangeli de Joan ve travessat per una dinàmica ben fonamental per a la nostra fe: l’evangelista deixa ben palesa la identitat divina de Jesús, la seva procedència i posa al lector davant l’afirmació clau que aquest Jesús, que procedeix del Pare, comparteix la nostra condició humana en la seva totalitat. Aquesta és la forma de ser de Déu: fer-se solidari amb nosaltres, fent-se un com nosaltres.

• L’experiència pasqual és, parafrasejant la lletra d’aquella cançó “quan pressentim veient la branca nua, que malgrat tot l’ametller florirà”, una invitació a l’esperança viscuda en gratuïtat. Nosaltres no esperem perquè hi hagi indicis de solució d’un problema; l’esperança és un do de l’Esperit, de no permetre que la derrota signifiqui baixar els braços.

• Hi ha moments de tristos, de dificultat, de defalliment que són part de la vida. La invitació que l’Evangeli ens fa avui és que també entenguem que aquests moments no són els darrers, ni els únics. Sant Ignasi ho expressa ben clar quan invita a la persona que viu en desolació, que recordi aquella consolació que altre cop va viure. I com que l’alegria és un do, ningú ens la podrà prendre. Que sapiguem viure des d’aquesta alegre despossessió, fruit del misteri de la Pasqua.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: