PARAULA DE DÉUDilluns 30 de Maig 2022

Joan 16, 29-33

Els deixebles van dir a Jesús:
– Ara sí que parles clar i no amb imatges. Ara veiem que ho saps tot i que no necessites que ningú et faci preguntes. Per això creiem que has sortit de Déu.
Jesús els respongué:
– Ara creieu? Ve l’hora, més ben dit, ja ha arribat, que us dispersareu cadascú pel seu costat, i em deixareu sol. Però jo no estic sol, perquè el Pare és amb mi. Us he dit tot això perquè en mi trobeu la pau. En el món passareu tribulacions, però tingueu confiança: jo he vençut el món.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Aquest passatge de l’evangeli de Joan forma part de les reflexions i revelacions que Jesús explica als seus amics el Dijous Sant, després de rentar els peus i compartint amb ells el seu darrer sopar.

• Els apòstols encara no són conscients del final que s’acosta. Jesús els parla amb condescendència: “Ara creieu?”

• Jesús és al final del seu periple vital i reconeix que la seva mort és inevitable. Aquest mirar de cara al dolor, a la creu, atorga a Jesús una llibertat profunda i sobirana davant del món i una consciència més clara de la victòria. Lliurada la vida, què més es pot perdre?

• La creu perd la seva força negativa quan se la mira de cara; aquesta és la clau.

• La força que amaga el missatge de Jesús quan afirma: “jo he vençut el món” rau quan som capaços de mirar el dolor des de la perspectiva de Déu. I això com es fa? La resposta de Déu al dolor del món és la creu de Jesús, on s’ensenya a viure les fiblades del destí amb amor. El patiment no s’estalvia a ningú, però es possibilita un procés que en el cristianisme es designa amb el terme “redempció”.

• Podem acabar la pregària d’avui sol·licitant ajuda per aprendre a mirar, a veure la creu des de l’amor.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: