ESCRIT DEL BLOCDivendres 3 de juny 2022

1 Claus per entendre la festa de Corpus Christi, segons papa Francesc

1-2 El Pontífex ha trencat esquemes tradicionalistes celebrant la Solemnitat de el Cos i la Sang de Crist a la perifèria, fora del territori de l’Vaticà

En continuïtat amb els seus predecessors i aplicant la qual anomena la «creativitat» de l’Evangeli, el papa Francesc fa una senzilla revolució aplicada, també durant la solemnitat de Corpus Christi, la qual consisteix, en posar en el centre de l’atenció de l’món Jesús sagramentat que recorre els carrers polvorosas en processó a la trobada del seu poble més pobre, desil·lusionat, colpejat, per exemple, en una gran capital europea, com Roma.

La Solemnitat de el Cos i la Sang de Crist és una festa mòbil, que el calendari estableix el dijous (o diumenge per a alguns països) de la segona setmana després de Pentecosta o, més simplement, el dijous (o diumenge) després de la SS. Trinitat. A l’haver-se convertit en una de les festivitats cristianes més populars, sovint se celebra amb impressionants processons, una tradició introduïda per Joan XXII en 1316. En el passat, a Roma, va tenir lloc una processó solemne que el Papa dirigia des de Sant Joan del Laterà a Santa Maria Maggiore.

Precisament, des de fa alguns anys, el Papa Francesc ha estat celebrant la solemnitat de Corpus Christi un diumenge en una parròquia. L’any passat, el Papa va celebrar la missa de l’Corpus Domini, a Òstia, al litoral romà flagel·lat pel crim organitzat, i aquest any repeteix a la perifèria romana, visitarà el diumenge 23 de juny 2019, Casal Bertone, per portar l’esperança de la Pasqua a un barri que ha viscut diversos episodis de violència i de degrado social.

 Consagració al Sagrat Cor de Jesús

Oh Jesús meu! Per mediació del Cor Immaculat de Maria Santíssima us ofereixo les oracions, obres i treballs del present dia, en reparació de les ofenses que us fan, i per les altres intencions del vostre Sagrat Cor.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: