ESCRIT DEL BLOCDissabte 4 de juny 2022

2 Claus per entendre la festa de Corpus Christi, segons papa Francesc

En aquest sentit, Francisco ja no acompanya la processó de el Santíssim durant la Solemnitat de el Cos i la Sang de Crist perquè considera que el protagonisme absolut el té Jesús Sagramentat i no el successor de Pere. Aquest sentir, li ha fet ploure sobre aspres crítiques. Com a cronista he escoltat alguns fidels que en la celebració de l’any passat a Òstia (3 de juny 2018), deien que Francisco havia estat fred perquè no era el mateix que a la Plaça de Sant Pere, disposat a concedir-se a les selfies, les salutacions i el besamans. Actitud, normal i humana: no tots els dies es té a Papa de visita al teu barri.

Per què el Papa vol portar el Santíssim a les perifèries?

* És important considerar que el Bisbe de Roma ha volgut portar a les perifèries aquest ritu. Des 2018, papa Bergoglio ha desitjat que el Santíssim Sagrament sigui sinònim de proximitat amb els barris més pobres, situats fora de centre de la capital italiana, visitada per pelegrins de tot el món, mentre que fora d’aquest glamur turístic, ha volgut ara que aquest any 2019, el Santíssim recorri els carrers fins a un camp de futbol adjacent a Casa Serena, residència que acull persones sense sostre, ajudades per les Missioneres de la Caritat de la Mare Teresa. Es tracta d’un model per a altres esglésies locals perquè el Santíssim Sagrament es visqui en la comunitat allargada de l’propi barri ia les zones més vulnerables de qualsevol urbs.

* D’aquí, ressorgeix una contemplació de la Solemnitat de el Cos i la Sang de Crist com a manifestació autèntica de l’Església en sortida i hospital de camp. Per això, Francisco ha desitjat que la missa de l’Corpus Domini se celebri en un espai públic, de fet, la plaça d’un barri popular. L’Eucaristia celebrada enmig de la gent, allà on normalment les persones es reuneixen i on (en altres circumstàncies) Jesús va trobar a la Samaritana, va curar el leprós, a l’cec o predicar a les multituds. Crist en el centre de la perifèria, les mateixes que han estat desplaçades pels interessos individualistes o mundans, però que són les esperança de l’Església per la seva fecunda devoció popular i per estar en el centre de el cor de Jesús, com predica el Papa.

Un cop més, cal recordar que el Corpus Christi és la solemnitat en honor de l’Santíssim Sagrament i no una festa qualsevol. És la celebració de el Cos i la Sang de Crist en el transcurs de la qual l’hòstia consagrada es col·loca en un reliquiari o custòdia per a l’adoració pública dels fidels.

A continuació, 7 claus per entendre la Solemnitat de el Cos i la Sang de Crist, explicades pel papa Francesc.

Consagració al Sagrat Cor de Jesús

Oh Jesús meu! Per mediació del Cor Immaculat de Maria Santíssima us ofereixo les oracions, obres i treballs del present dia, en reparació de les ofenses que us fan, i per les altres intencions del vostre Sagrat Cor.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: