ESCRIT DEL BLOC Diumenge 5 de juny 2022

Construir la fraternitat universal amb tothom

 No sempre, o ben poques vegades, la nostra racionalitat o la nostra sensibilitat són capaces de copsar aquesta veritat. Sovint som capaços de veure només una part de la realitat, i venen més en evidència les relacions socials difícils, caracteritzades per les contradiccions i els conflictes. I resulta feixuc, especialment en la complexa societat actual, trobar relacions d’harmonia, de comunió. El nostre carisma ens ha indicat que la fraternitat, un principi espiritual que a l’ensems és una categoria antropològica, sociològica, política… és capaç de provocar un procés de renovació global en la societat. L’amor fratern estableix arreu relacions socials positives, apropiades per tal que la humanitat en el seu conjunt sigui més solidària, més justa, més feliç. La nostra experiència de més de 60 anys ens diu que aquestes relacions fraternes, viscudes ja sigui en el dia a dia de la vida personal, familiar i social, com en la vida de les institucions polítiques i de les estructures econòmiques, alliberen inesperats recursos morals i espirituals. Són relacions noves, carregades de significat, que provoquen iniciatives molt diverses, que creen estructures a favor de la persona i de la comunitat. Amb aquesta experiència com a base, podem afirmar doncs que la fraternitat universal no només no és utopia, un desig bonic i desitjable, però irrealitzable, sinó que més aviat és una realitat que cada cop més s’obre camí en la història. Es podria objectar que el contrast i el conflicte estan presents  a tots els nivells de la vida relacional de les societats humanes. Això, sens dubte, és una conseqüència i un fruit del misteri del mal que ens afecta personalment i en la nostra vida social.

Pere Codina i Gironella

lavidaenunbloc.com

.

Consagració al Sagrat Cor de Jesús

Oh Jesús meu! Per mediació del Cor Immaculat de Maria Santíssima us ofereixo les oracions, obres i treballs del present dia, en reparació de les ofenses que us fan, i per les altres intencions del vostre Sagrat Cor.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: