PARAULA DE DÉUDiumenge 5 de juny 2022

Fets dels apòstols 2,1-11

Quan va arribar la diada de Pentecosta es trobaven reunits tots junts. De sobte, com si es girés una ventada impetuosa, se sentí del cel una remor que omplí tota la casa on es trobaven asseguts. Llavors se’ls van aparèixer unes llengües com de foc, que es distribuïen i es posaven sobre cada un d’ells. Tots van quedar plens de l’Esperit Sant i començaren a parlar en diverses llengües, tal com l’Esperit els concedia d’expressar-se.
Residien a Jerusalem jueus piadosos provinents de totes les nacions que hi ha sota el cel. Quan se sentí aquella remor, la gent s’aplegà i van quedar desconcertats, perquè cadascú els sentia parlar en la seva pròpia llengua. Sorpresos i meravellats, deien:
–¿No són galileus, tots aquests que parlen? Doncs com és que cada un de nosaltres els sentim en la nostra llengua materna? Parts, medes i elamites, habitants de Mesopotàmia, de Judea i de Capadòcia, del Pont i de l’Àsia, de Frígia i de Pamfília, d’Egipte i de les regions de Líbia tocant a Cirene, i els qui han vingut de Roma, tots, tant jueus com prosèlits, cretencs i àrabs, els sentim proclamar en les nostres pròpies llengües les grandeses de Déu.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Veniu Sant Esperit…!

• La música de fons que ens acompanya és el molt reposat cant de Taizé «Veni Sancte Spiritus».

• Omplim-nos d’aquesta invocació quieta, repetitiva, un mantra que a poc a poc es va instal·lant, suaument, no produït pels nostres voluntarismes, sinó acollit.

• Situem-nos enmig del grup d’amics de Jesús que estaven pregant, on Maria també hi era present. Maria no presidia, sinó que estava discretament al costat de tots. Ella no era el “centre” de l’escena (com sovint ens la pinten), però en la seva discreció, potser en un raconet, era “central” (Ac 1,14).

• Jo des de la insistència, la discreció, la pau, en un racó de la comunitat, vaig repetint “Veni Sancte Spiritus”.

• I potser em trobo envaït per una ventada interior, abrusat pel foc i amb “paraula creador” als llavis (Veni Creator Spiritus!). I em descobreixo repartint “bona notícia” en un món assedegat de “bones notícies”, que sovint són tan escadusseres…!

• En la Pentecosta d’enguany, sortint dels estralls del Covid-19, que va estar una ventada, terratrèmol que ho esmicola tot, volem escoltar l’Esperit que ens diu: compte, no vulgueu ara tornar simplement al món injust d’abans de la pandèmia, feu costat a l’Esperit dels profetes que ens van repetint: “un altre món és possible”.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: