ESCRIT DEL BLOC Dimarts 7 de juny 2022

QUE TOQUIN LES CAMPANES AL CÈSAR EL QUE ÉS DEL CÈSAR I A DÉU EL QUE ÉS DE DÉU

Aquesta frase de Jesús (Mateu 22, 15-21) indica l’existència de dues dimensions: la d’estar subjecte a les lleis civils i la de l’obediència a l’autoritat de Déu des de la fe religiosa. No són dimensions necesariament oposades, però sí diferents…

La religió catòlica promocionà l’ús de campanes i aquestes foren emprades en diversos aspectes del culte.

En funció de la disponibilitat d’una campana única o de diverses campanes cada església o convent tenia determinades formes de tocar que anunciaven la missa (primer toc, segon toc, inici imminent), la mort d’una persona (tocs lents i malenconiosos), l’inici de la festa major (sota els auspicis de la santa o sant local).

Per exemple, el 1614. s’organitzaren festes espectaculars a Barcelona per a celebrar la canonització de Teresa de Jesús.

Avui la jerarquia de l’església abdica i permet que les campanes vagin el seu to o deixin de tocar en benefici d’alguns hotels, apartaments, és a dir, permetem canviar el record de Déu per uns senyors que només tenen interesos comercials.

Des del meu punt de vista crec que és un greu error i una falta d’autoritat eclesial, d’aquí el títol d’aquest article.

Consagració al Sagrat Cor de Jesús

Oh Jesús meu! Per mediació del Cor Immaculat de Maria Santíssima us ofereixo les oracions, obres i treballs del present dia, en reparació de les ofenses que us fan, i per les altres intencions del vostre Sagrat Cor.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: