PARAULA DE DÉUDimarts 7 de juny 2022

Mateu 5,13-16

Jesús va dir als seus deixebles:
–Vosaltres sou la sal de la terra. Si la sal perd el gust, amb què la tornaran salada? Ja no és bona per a res, sinó per a llençar-la fora i que la gent la trepitgi.
»Vosaltres sou la llum del món. No es pot amagar un poble posat dalt d’una muntanya, i ningú no encén una llàntia per posar-la sota una mesura, sinó en el portallànties, perquè faci llum a tots els qui són a la casa. Que brilli igualment la vostra llum davant la gent; així veuran les vostres bones obres i glorificaran el vostre Pare del cel.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’evangeli d’avui ens presenta dues imatges emprades per Jesús per explicar-nos el seu missatge de forma entenedora: la sal i la llum. La sal sempre ha estat un element essencial en la vida humana, de manera que durant segles el treball es pagava amb quantitats de sal i d’aquí ve la paraula salari. I per què és important la sal per a la vida humana? Per un doble motiu: perquè dóna sabor al menjar i perquè evita la corrupció i permet conservar els queviures. Al nostre món, per desgràcia hi abunda la corrupció; un corrupte no és simplement una persona que per debilitat ha pecat; és aquell que pretén demostrar que aquella acció profundament deshumanitzadora que ha comès és precisament la veritat i que el món ha d’anar en aquella direcció; que el pecat no existeix. La nostra vida, si vol ser sal, ha de procurar demostrar amb valentia que davant del pecat no hem de pretendre de justificar-nos, i contribuir a que el mal aparegui com a bé, sinó que amb senzillesa ens cal penedir-nos i demanar al Senyor que perdoni la nostra debilitat; i Ell ho farà amb molt de gust.

• Unes paraules ara sobre l’altra imatge: la llum. Mai el nostre món no havia tingut tants avenços tecnològics que li faciliten una vida confortable. I m’atreveixo a dir que mai les persones d’altres èpoques no havien sentit la necessitat d’anar al metge perquè els curés les crisis d’ansietat, les depressions i altres problemes de tipus psicològic i això sovint ja comença a l’edat escolar. I quina n’és la causa? La meva opinió és que per a moltes persones, sobre tot les més joves, l’horitzó del seu món és profundament negre; i això els porta a perdre el sentit de la seva vida. I és que realment la nostra existència, si li arranquem la figura de Déu Pare, sovint és un absurd. Nosaltres som els qui hem d’aportar una mica de llum a aquest horitzó tan negre, afirmant de paraula i d’obra que Déu és viu i ens estima i es preocupa de nosaltres. Són aquelles paraules esperançades que cantem la nit de Pasqua: “La llum de Crist gloriós ressuscitat dissipi les tenebres del nostre cor i del nostre cap”. I nosaltres en som testimonis d’aquesta llum.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: