PARAULA DE DÉU dimecres 8 Juny 2022 2022

1 Reis 18,20-24

Acab va fer venir tots els israelites i va aplegar aquells profetes a la muntanya del Carmel. Aleshores Elies s’acostà a tot el poble i va exclamar:
–Fins quan heu d’estar així? Si el Senyor és Déu, seguiu-lo! Si ho és Baal, seguiu-lo a ell!
El poble no responia res. Llavors Elies els va dir:
–Jo sóc l’únic profeta del Senyor que ha quedat, mentre que els profetes de Baal són quatre-cents cinquanta. Que ens donin dos vedells: que ells se’n triïn un, el tallin i el posin damunt la llenya, però sense encendre el foc. Jo prepararé l’altre vedell i també el posaré sobre la llenya, sense encendre foc. Després, que ells invoquin el nom del seu déu i jo invocaré el nom del Senyor. El déu que respongui per mitjà del foc, és realment Déu.
Tot el poble va respondre:
–Hi estem d’acord!

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Potser, a voltes, ens sentim massa importants. No cal que ens equivoquem, doncs és cert que ho som: als ulls -i al cor- de Déu, on cadascú és mirat i estimat de forma concreta i única, tal com som, tal com Ell ens ha creat.

• Però aquí, l’únic Déu és Ell. Dic això per què no sé què ens passa quan ens “consumeix el zel pel Senyor” i volem fer-ho tot, resoldre-ho tot, capgirar el que no ens agrada, perquè esdevingui tal com estem convençuts que ha de ser, mirar de convèncer que l’altre pensi com jo, o faci com jo… sota la bandera d’instaurar el Regne de Déu.

• I si fos que el que ens demana és una altra cosa?

• Per què vet aquí que Jesús -el qui és U amb el Pare i l’Esperit Sant- diu d’Ell mateix que no ve a desmuntar el que fins ara s’ha viscut -i ha ajudat a viure-, sinó que ve a completar-ho, a millorar-ho.

• És des d’aquí des d’on la pregunta que llança Elies a la primera lectura ressona de forma diferent… “¿Fins quan heu d’estar així?”

• Doncs som-hi! que ens acompanyi avui aquest interrogant, que ens ajudi a apropar-nos amb humilitat al voler de Déu.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: