ESCRIT DEL BLOC Divendres 10 de juny 2022

3-4 Escolta de l’altre confiada i honesta per a una bona comunicació

Com escriu el Bisbe de Roma, només “si se surt del monòleg es pot arribar a aquesta concordança de veus que és garantia d’una veritable comunicació”, a més de la necessitat de “escoltar diverses fonts”, són “conformar-nos amb la primera cosa que trobem ” per assegurar “fiabilitat i serietat a les informacions que transmetem”.

«Escoltar més veus, escoltar-se mútuament, també a l’Església, entre germans i germanes, ens permet exercitar l’art del discerniment, que apareix sempre com la capacitat d’orientar-se al mig d’una simfonia de veus»

Record del cardenal Agostino Casaroli

Davant la pregunta de “per què afrontar l’esforç que requereix l’escolta?”, Francesc recorda el gran diplomàtic de la Santa Seu, el cardenal Agostino Casaroli, que parlava del “martiri de la paciència”, necessari per escoltar i fer-se escoltar a les negociacions amb els interlocutors més difícils, per tal d’obtenir el més aviat possible en condicions de limitació de la llibertat. “També en situacions menys difícils, l’escolta requereix sempre la virtut de la paciència, juntament amb la capacitat de deixar-se sorprendre per la veritat –encara que sigui només un fragment de la veritat– de la persona que estem escoltant”.

“Només la sorpresa permet el coneixement. Em refereixo a la curiositat infinita del nen que mira el món que l’envolta amb els ulls molt oberts. Escoltar amb aquesta disposició d’ànim – la sorpresa del nen amb la consciència d’un adult – és un enriquiment, perquè sempre hi haurà alguna cosa, encara que sigui mínima, que puc aprendre de l’altre i aplicar a la meva vida”

“Infodèmia” causada per la informació oficial

Cap al final del seu Missatge Francesc també afirma que “la capacitat d’escoltar la societat és molt preciosa en aquest temps ferit per la llarga pandèmia”. “Molta desconfiança acumulada precedentment cap a la ‘informació oficial’ – escriu – ha causat una ‘infodèmia’, dins la qual és cada vegada més difícil fer creïble i transparent el món de la informació”.

«Cal disposar l’orella i escoltar en profunditat, especialment el malestar social augmentat per la disminució o el cessament de moltes activitats econòmiques»

Consagració al Sagrat Cor de Jesús

Oh Jesús meu! Per mediació del Cor Immaculat de Maria Santíssima us ofereixo les oracions, obres i treballs del present dia, en reparació de les ofenses que us fan, i per les altres intencions del vostre Sagrat Cor.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: