ESCRIT DEL BLOCDissabte 11de Juny2022

4-4 Escolta de l’altre confiada i honesta per a una bona comunicació

El problema de les migracions

Quant a “la realitat de les migracions forçades”, el Sant Pare admet que es tracta d’“un problema complex”, del qual “ningú no té la recepta llesta per resoldre’l”. Per aquesta raó no dubta a repetir que, “per vèncer els prejudicis sobre els migrants i estovar la duresa dels nostres cors, caldria intentar escoltar les seves històries, donar un nom i una història a cadascun”, tal com ja ho fan “molts bons periodistes” i “molts altres ho farien si poguessin”.

“Encoratgem-los! Escoltem aquestes històries! Després, cadascú serà lliure de sostenir les polítiques migratòries que consideri més adequades per al seu país. Però, en qualsevol cas, davant dels nostres ulls ja no tindrem números o invasors perillosos, sinó cares i històries de persones concretes, mirades, esperances, patiments d’homes i dones que cal escoltar”.

Escoltar-se a l’Església

De la mateixa manera, insisteix Francesc, “a l’Església hi ha molta necessitat d’escoltar i escoltar-nos”. I citant teòleg protestant Dietrich Bonhoeffer, el Papa destaca que ens recorda “que el primer servei que cal prestar als altres a la comunió consisteix a escoltar-los. Qui no sap escoltar el germà, aviat serà incapaç d’escoltar Déu”.

“L’apostolat de l’orella”

Finalment, pel que fa a l’acció pastoral, el Pontífex escriu que “l’obra més important és “l’apostolat de l’orella”. Escoltar abans de parlar, com exhorta l’apòstol Jaume. I recordant que acaba de començar el procés sinodal, el Papa demana que “preguem perquè sigui una gran ocasió d’escolta recíproca”. Com que:

“La comunió no és el resultat destratègies i programes, sinó que sedifica en lescolta recíproca entre germans i germanes. Com en un cor, la unitat no requereix uniformitat, monotonia, sinó pluralitat i varietat de veus, polifonia. Alhora, cada veu del cor canta escoltant les altres veus i en relació amb l’harmonia del conjunt. Aquesta harmonia ha estat ideada pel compositor, però la seva realització depèn de la simfonia de totes i cadascuna de les veus”

I conflueix destacant que “conscients de participar en una comunió que ens precedeix i ens inclou, podem redescobrir una Església simfònica, on cadascú pot cantar amb la seva pròpia veu acollint les dels altres com un do, per manifestar l’harmonia del conjunt que l’Esperit Sant compon”.

Consagració al Sagrat Cor de Jesús

Oh Jesús meu! Per mediació del Cor Immaculat de Maria Santíssima us ofereixo les oracions, obres i treballs del present dia, en reparació de les ofenses que us fan, i per les altres intencions del vostre Sagrat Cor.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: