PARAULA DE DÉUDissabte 11 de Juny 2022

Fets 11,21b-26;13,1-3

A Antioquia, un gran nombre de persones van creure i es convertiren al Senyor. Quan aquestes noves van arribar a oïda de l’església de Jerusalem, hi enviaren Bernabé. Tan bon punt Bernabé hi arribà i veié els fruits de la gràcia de Déu, se’n va alegrar i els encoratjava tots a mantenir-se fidels al Senyor amb cor decidit, ja que ell era un home bo i ple de l’Esperit Sant i de fe. Així molta gent fou guanyada per al Senyor. Llavors Bernabé se’n va anar a Tars a buscar Saule; el va trobar i se l’endugué a Antioquia. Durant un any sencer van viure en aquella comunitat i instruïen molta gent. Fou a Antioquia on per primera vegada els deixebles van rebre el nom de cristians.

A l’església d’Antioquia hi havia alguns profetes i mestres: Bernabé, Simeó, que duia el sobrenom de Negre, Lluci de Cirene, Manaèn, educat a la cort amb el tetrarca Herodes, i Saule. Mentre celebraven un acte de culte al Senyor en ocasió d’un dejuni, l’Esperit Sant digué:

-Separeu-me Bernabé i Saule per a dedicar-los a l’obra a què els he cridat.

Llavors, després d’haver dejunat i pregat, els imposaren les mans i els van acomiadar.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Què fa que ara en lloc d’augmentar el nombre de persones enamorades pel Crist, disminueixi per la desafecció en les cultures que s’anomenaven cristianes?

• Cal que reflexionem, que ho portem a la pregària. Potser el nostre testimoni no és prou convincent, prou sòlid, prou vertader… perquè la mà de Déu encara està amb nosaltres i tot ho omple amb la seva gràcia.

• Tal vegada ser cristià és viure estimant, tal com Jesús va fer i en va donar testimoni, encara que hom no s’identifiqui amb la seva persona, però dugui una vida, molt més autèntica que la dels que ens diem cristians, que mostri quins són els fruits del seu amor.

• Si anem per la vida plegats, estimant, estimant-nos amb l’amor, que sols pot procedir del Pare, Ell es farà present fins a ser el guanyador de la humanitat.

• Discernim el que suposa viure en el Crist, mostrem el nostre enamorament per Ell, caminem juntament amb els altres, amb tots, sense fer diferències, sols estimant amb el cor decidit. Tots estem en les mans del Senyor.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: