PARAULA DE DÉUDilluns 13 de Juny 2022

Mateu 5, 38-42

Jesús va dir als seus deixebles: Ja sabeu que es va dir: Ull per ull, i dent per dent. Doncs jo us dic: No us hi torneu, contra el qui us fa mal. Si algú et pega a la galta dreta, para-li també l’altra. Al qui et vulgui posar un plet per quedar-se el teu vestit, dóna-li també el mantell. Si algú t’obliga a portar una càrrega durant un quilòmetre, acompanya’l dos quilòmetres. Dóna a qui et demana; no et desentenguis del qui et vol manllevar.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Ull per ull? La no violència activa…!

• El rei legislador Hammurabi de Babilònia (1792-1750 aC), davant la llei de la selva i de la desproporció en les venjances, donà un gran pas quan les limità a l’ull per ull… (m’has tret un ull, no et puc matar, la meva venjança ha de ser anàloga). Tant de bo que això ja fos la moneda de canvi en les nostres civilitzacions després de 40 segles. Tanmateix, el Regne de Jesús desborda la llei de l’equiparació.

• “Doncs jo us dic: No us hi torneu, contra el qui us fa mal. Si algú et pega a la galta dreta, para-li també l’altra.”

• Que el teu cor sigui tant de Déu que ja no puguis ser ofès, ni danyat. Que, tot i veient la misèria del teu perseguidor, visquis en la serenor del Regne on ja res no et pot ferir. És la pobresa d’esperit que cantava la primera benaurança.

• I tanmateix, les paraules de Jesús resulten una provocació, tracten de sacsejar, de protestar contra el cercle de la violència. Presentar l’altra galta, anticipar-se amb l’amabilitat a caminar el doble…, desconcerta i desarma. La renúncia a la violència és un “signe de contrast” del Regne de Déu, un camí més enllà de les lleis de l’equiparació o del mercat. “Vingui a nosaltres el vostre Regne!”

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: