ESCRIT DEL BLOCDimecres 15 de Juny 2022

RECORDANT EL BISBE FRANCESC +

DEMÀ FESTIVITAT DEL.CORPUS: CELEBRACIÓ, COMUNIÓ, CARITAT I ADORACIÓ.

En la celebració de l’Eucaristia quan ens disposem a rebre el pa consagrat el president, bisbe, prevere o diaca, ens l’ofereixen tot dient:

EL COS DE CRIST!

La nostra resposta és AMÉN! Ho afirmem, ho acceptem, hi estem d’acord i l’acollim.

Semblantment en les celebracions en absència de prevere el qui dirigeix la celebració amb l’autorització episcopal, també l’ofereix amb la mateixa expressió i es rep amb la resposta de la Amén. Quan es porta la comunió als malalts o ancians, reserva de la celebració eucarística,  també es recorda que és EL COS DE CRIST.

En l’exposició del Santíssim preguem en presència del COS DE CRIST reserva de l’Eucaristia

No oblidem que el mateix Jesús s’identifica amb les persones i molt especialment en els més necessitats de tot tipus de béns.

La celebració, la comunió, l’adoració i la caritat ens indiquen el que celebrem per la festa del CORPUS.

Celebració

Quan a l’any 304, al nord d’Africà, uns cristians foren arrestats per reunir-se el diumenge, la resposta a la pregunta i acusació del prefecte romà fou: “SENSE EL DIA DEL SENYOR NO PODEM VIURE”. Això significa que sense la celebració de l’Eucaristia no podien viure com a cristines.

Sovint em pregunto perquè germans de la fe no valoren l’Eucaristia  i per això no hi participen sobretot els diumenges. Podem trobar raons pràctiques, però fonamentalment és perquè no estimen Jesucrist, no el coneixen del tot i no han descobert que per seguir-lo, ser cristià,  cal celebrar la seva presència, mort i resurrecció, estar-hi en comunió i rebre els seus dons.

Tant de bo que el dejuni obligat durant el confinament ens hagi obert les ganes de la celebració.

Comunió

“Sense mi no podeu fer res”, “Si no resteu units a mi com la sarment al cep, no podeu donar fruit”, “Qui està en mi i jo en ell dona molt de fruit” ens repeteix el Senyor Jesús. Per viure en cristià és del tot necessari estar en comunió amb Jesucrist, en la unió més íntima; deixar que ell es faci carn de la nostra carn i sang de la nostra sang.

Alhora la comunió amb Jesucrist és fonament de la comunió en la família de l’Església i obertura a sentir-se unit a la humanitat.

Caritat

El reconeixement de Crist present en els germans amb necessitats, siguin les que siguin, està profundament unit al reconeixement de Crist en l’Eucaristia,. Des de sempre s’ha vinculat Eucaristia i Caritat, comunió amb Crist i els germans.

A l’Església ens cal partí el pa de tot tipus de béns i repartir-lo sobretot per mitjà de Càritas, de les seves accions i propostes. Si ens repartim i participem del bé més gran, el Cos de Crist, també ens cal compartir els altres béns de menys valor, però que són necessària per a una vida digna.

Contemplació i adoració

Crist és present en l’Eucaristia que es reserva per combregar quan no hi pot haver celebració, per portar la comunió als malalts i per l’adoració i pregària.

Enmig del tragí de cada dia, cal aturar-se, per no perdre la capacitat d’admirar-nos, de donar gràcies i de lloar Jesucrist per tot el que ha fet i fa per nosaltres, i fer-ho en la seva presència, tal com s’ha volgut quedar entre nosaltres.

Corpus: participem en l’Eucaristia, acollim el Senyor en la comunió, adorem-lo amb la pregària i reconeguem-lo en els germans!

Recordant: + Mons. Francesc Pardo Bisbe de Girona

Consagració al Sagrat Cor de Jesús

Oh Jesús meu! Per mediació del Cor Immaculat de Maria Santíssima us ofereixo les oracions, obres i treballs del present dia, en reparació de les ofenses que us fan, i per les altres intencions del vostre Sagrat Cor.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: