PARAULA DE DÉU Divendres 17de juny 2022

Mateu 6,19-23

Jesús va dir als seus deixebles:
No amuntegueu tresors aquí a la terra, on les arnes i els corcs els fan malbé i els lladres entren i els roben. Reuniu tresors al cel, on ni les arnes ni els corcs no els fan malbé i els lladres no entren ni els roben. Perquè on tens el tresor, hi tindràs el cor. El llum del cos és l’ull. Per tant, si el teu ull és bo, tot el teu cos quedarà il·luminat; però si és dolent, tot el teu cos quedarà a les fosques. Perquè si allò que en tu ha de ser llum és foscor, que en serà, de gran, la foscor!

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Per als oients de Jesús era a través dels ulls com hom podia copsar la qualitat moral d’una persona. Així, “tenir l’ull bo” no volia dir simplement “veure-hi bé”, sinó ser bo, generós… De fet, el text original grec de l’evangeli d’avui no diu, pròpiament, “tenir l’ull bo”, sinó “tenir l’ull simple”. I “tenir l’ull simple” vol dir ser transparent (és a dir, no tenir segones intencions) i, des d’aquesta transparència, viure totalment orientat cap a Déu i al germà. En els seus Exercicis Espirituals, sant Ignasi ens dirà: “el ojo de nuestra intención debe ser simple”, és a dir, totalment orientat al fi per al qual hem estat creats, que no és altre que Déu, l’Únic que ens pot fer feliços de debò. Avui les paraules de Jesús són una crida a la transparència personal, a la netedat (“feliços els nets de cor perquè veuran Déu!”). Són una crida, en definitiva, a posar i a trobar en Déu el nostre tresor (“on tens el tresor hi tindràs el cor”) –un tresor que res ni ningú no ens podrà prendre.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: