PARAULA DE DÉUDiumenge 19 de Juny 2022

1 Corintis 11,23-26

Germans, la tradició que jo he rebut i que us he transmès a vosaltres ve del Senyor. Jesús, el Senyor, la nit que havia de ser entregat, prengué el pa, digué l’acció de gràcies, el partí i digué: «Això és el meu cos, ofert per vosaltres. Feu això, que és el meu memorial.» I havent sopat féu igualment amb la copa, tot dient: «Aquesta copa és la nova aliança segellada amb la meva sang. Cada vegada que en beureu, feu això, que és el meu memorial.» Perquè cada vegada que mengeu aquest pa i beveu aquesta copa anuncieu la mort del Senyor fins que ell vingui.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• La celebració del dijous sant, al bell mig de la setmana santa, amb els successos tan punyents, succeint-se un darrere l’altre, potser no permeten endinsar-se en la profunditat del definitiu gest de Jesús. A la vigília de la seva mort fa el seu testament.

• Però, què pot donar un pobre, si no és ell mateix? El seu cos, la seva sang com a portadors de tot el seu delit, que no és altre que fer-nos conèixer i plantar-nos en l’amor del seu Pare. En activa i en passiva: estimar Déu amb totes les forces perquè Ell ens ha estimat primer.

• Hi ha quatre narracions de la institució Eucarística en el Nou Testament. La més antiga és la de sant Pau, donant als de Corint el que ell mateix ha rebut del Senyor Jesús. Donació, recepció, donació, recepció… L’Eucaristia ens actualitza la donació de Jesús i ens arrossega a fer la nostra pròpia donació a Déu i als germans.

• Precisament el text de Pau ve donat en un context d’egoisme i menyspreu envers els més pobres.

• La catequesi de Pau en la primera frase del text ens urgeix: ¿com rebo jo la tradició eucarística i com la comunico als altres i com rebo jo Jesús i em dono jo mateix als altres…?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: