PARAULA DE DÉUDilluns 20 de Juny de 2022

Mateu 7, 1-5

Jesús va dir als seus deixebles: No judiqueu, i no sereu judicats. Perquè tal com judiqueu sereu judicats, i tal com mesureu sereu mesurats. Com és que veus la brossa a l’ull del teu germà i no t’adones de la biga que hi ha en el teu? Com pots dir al teu germà: «Deixa’m que et tregui l’estella de l’ull», si tu tens una biga en el teu? Hipòcrita, treu primer la biga del teu ull i llavors hi veuràs prou clar per a treure l’estella de l’ull del teu germà.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• En un món en el que trobem que tothom opina de tothom, i que les desqualificacions estan a l’ordre del dia, és més que revolucionària la Paraula de Déu. Sant Ignasi també parla en aquesta direcció quan invita considerar com “l’amor convé posar-lo abans en les obres que en les paraules”. Tota una declaració d’intencions, oi?

• Però és que, en la vida ordinària, Ignasi de Loiola també ens parla de tendir més aviat a “salvar la proposició de l’altre”. Quants judicis exagerats o cruels ens estalviaríem, oi? No és sols un silenci forçat el que se’ns demana: és un esforç de la mirada. Si mirem amb els ulls de Déu tot es transforma. Potser el que ens passa és que ens és més còmode veure per on l’altra persona fluixeja, oi?

• Que el Senyor ens ajudi a que el seu Cor ens inundi amb el seu amor.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: