ESCRIT DEL BLOCDimarts 21 de Juny 2022

El alumno agustiniano es:

Humà i comprensiu: «Res del que és humà m’és aliè.» «Fins que ets bon amic dels teus amics quant ets enemic dels seus defectes.»

Equilibrat i moderat: «La moderació és mare de l’ordre. I l’ordre és de la pau. » «No és més feliç qui més té, sinó qui menys necessita.»

Lliure i responsable: «Ser fidel a les coses petites és una empresa majúscula.» «Sé gran en les coses grans però no siguis petit en les coses petites.»

Humil i receptiu: «Observa un arbre: per créixer cap amunt, creix primer cap avall. Fes, primer, arrels a terra, per fer, després, les branques a el cel. »

Interioritzat i reflexiu: «Els homes surten a fer turisme per admirar les crestes de les muntanyes, l’onatge procel·lós dels mars, el fàcil i copiós curs dels rius, les revolucions i els girs dels astres. I, no obstant això, es passen de llarg a si mateixos. No fan turisme interior. »

Sincer i transparent: «La sinceritat és una espècie de matrimoni entre les paraules i les obres.» «La consciència i el bon nom són dos aspectes de la veracitat. La consciència mira cap a dins. El bon nom cap a fora. »

Atent i disponible: «Fes el que puguis. Déu no et demana més. » «Déu no mana coses impossible, sinó que, a l’manar, et amonesta perquè facis el que puguis, demanis el que no puguis i demanis perquè puguis.»

Esforçat i estudiós: «El que et va crear sense tu, no et salvarà sense tu.» «Déu només ajuda a qui s’ajuda a si mateix.»

Amigable i comunitari: «A la vida tingues amics, busca’ls.» «L’amistat crea la cohesió. La cohesió produeix la unitat. I la unitat condueix a la claredat. »

Obert a la transcendència: «Ens has fet, Senyor, per a tu i el nostre cor està inquiet fins a descansar en tu.» «On estan la fe, l’esperança i la caritat, allà té Déu el seu retrat.»

Consagració al Sagrat Cor de Jesús

Oh Jesús meu! Per mediació del Cor Immaculat de Maria Santíssima us ofereixo les oracions, obres i treballs del present dia, en reparació de les ofenses que us fan, i per les altres intencions del vostre Sagrat Cor.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: