PARAULA DE DÉUDimarts 21 de Juny 2022

Mateu 7, 6.12-14

Jesús va dir als seus deixebles:

No doneu als gossos les coses santes ni tireu les perles als porcs, perquè les trepitjaran i després encara es giraran per destrossar-vos. Feu als altres tot allò que voleu que ells us facin; aquest és el resum de la Llei i els Profetes. Entreu per la porta estreta, perquè és ampla la porta i espaiós el camí que mena a la perdició, i són molts els qui hi entren. Però és estreta la porta i aspre el camí que mena a la vida, i són pocs els qui el troben.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Seguint aquests capítols de Mateu on apareixen diverses paraules de Jesús, avui ens trobem amb un petit popurri de dites seves.

• 1) “No tireu perles als porcs”: potser ens recorda aquesta dita el fet que les coses importants de la vida, les llavors de saviesa més profundes, no es poden simplement ‘consumir’ i ‘donar per sabudes’. Hi ha realitats que s’han de tractar amb respecte, amb dignitat, amb cura i atenció. Em puc preguntar si la meva vida de fe, si l’Evangeli, el tracto amb cura, respecte, atenció, reverència…

• 2) La famosa frase “feu als altres tot allò que voleu que ells us facin” no necessita massa explicacions. Potser sí pot necessitar un temps per veure què vol dir per a mi avui i aquí… Em puc prendre aquesta estona de pregària per veure-ho…

• 3) Finalment, la darrera frase ens pot semblar dura: “la porta de la vida és petita, i el camí, estret: per això pocs hi troben»”. En realitat l’hem de veure com una invitació: invitació a buscar, a moure’ns per fer créixer la nostra vida de fe, la nostra vida de seguiment de Jesús. I moure’ns en definitiva per fer del món un món més humà, fratern i evangèlic.

• És una invitació a remar contra-corrent en un món que sovint té criteris deshumanitzadors, per ser persones que portem vida, que portem a les persones i al nostre món… Puc demanar al Senyor llum per ser més decidit/da per fer que el nostre món sigui més el món que tendrament somia Déu…

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: