PARAULA DE DÉUDivendres 24 de juny 2022

Lc 15, 3-7

Jesús els va proposar aquesta paràbola:

—¿Quin home d’entre vosaltres, si té cent ovelles i en perd una, no deixa les noranta-nou al desert i va a buscar la perduda fins que la troba? I quan l’ha trobada, se la posa a les espatlles ple d’alegria i, arribant a casa, convida els amics i els veïns dient-los: “Veniu a celebrar-ho amb mi: he trobat l’ovella que havia perdut.” 
»Jo us dic que, igualment, hi haurà més alegria en el cel per un sol pecador que es converteix que no pas per noranta-nou justos que no necessiten convertir-se.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Crec que moltes vegades escoltem aquesta paràbola com si fóssim part del grup de les 99 ovelles que el pastor deixa per anar a cercar la perduda. Vos convido a tornar a llegir el relat como si cada un o cada una fóssim aquesta ovella perduda que aquest pastor surt a cercar. Perquè en realitat tots som aquesta ovella perduda que necessita ser retrobada, guarida i carregada a les espatlles amb amor.

• Aquesta paràbola confronta la nostra lògica que calcula més els beneficis i que evita riscos i pèrdues. Un pastor assenyat es quedaria amb les 99, i no les deixaria mai al desert, lloc de perill i de mort. I aquest és el secret de la paràbola: parlar d’aquest Amor boig de Déu per cada una de les seves criatures, que no es cansa de sortir i de venir a cercar-nos allà on som, i que ens abraça per experimentar la joia immensa d’aquell a qui des de sempre pertanyem.

• Així és el cor de Déu, un cor que es desvetlla per cada una de les seves criatures, especialment les més febles i ferides, que travessa deserts fins trobar-nos, i que quan ens troba no pot més que compartir la seva alegria. Fixem la nostra mirada en aquest Cor, entrem en la seva escola, per esdevenir nosaltres el cor de Déu en la terra.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: