PARAULA DE DÉUDimecres 29 de juny 2022

Mateu 16,13-19

Jesús va arribar a la regió de Cesarea de Filip, i preguntava als seus deixebles:
–Qui diu la gent que és el Fill de l’home?
Ells respongueren:
–Uns diuen que és Joan Baptista; d’altres, Elies; d’altres, Jeremies o algun dels profetes.
Ell els pregunta:
–I vosaltres, qui dieu que sóc?
Simó Pere li respongué:
–Tu ets el Messies, el Fill del Déu viu.
Llavors Jesús li va dir:
–Feliç de tu, Simó, fill de Jonàs: això no t’ho han revelat els homes, sinó el meu Pare del cel! I jo et dic que tu ets Pere, i sobre aquesta pedra edificaré la meva Església, i les forces del reialme de la mort no la podran dominar. Et donaré les claus del Regne del cel; tot allò que lliguis a la terra quedarà lligat al cel, i tot allò que deslliguis a la terra quedarà deslligat al cel.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Pere és capaç d’afirmar que Jesús és el Fill de Déu i, moments després, pensant fer-li un bé, intenta impedir que Jesús faci el camí que cal fer.

• A cops la vida ens fa passar moments o temporades dolorosos.

• Les persones que ens estimen ens volen evitar aquests moments. Fan mans i mànigues perquè no ens passi res. I fan bé perquè ens estimen.

• El que ens cal descobrir, i no és fàcil, és que el “control de qualitat” de la nostra fe, del nostre seguiment i del nostre estil de vida cristià es consolida, sobretot, en els moments i temporades de patiment i desolació.

• Així com en els moments d’eufòria diríem sempre sí a Jesús, en moments de patiment i dolor es posarà a prova la nostra fe i la nostra entrega.

• Per això, sense buscar-los intencionadament, aquests moments o èpoques de patiment i dolor, quan es presenten, poden esdevenir grans possibilitats de creixement i maduració de la nostra persona.

• El dolor i el patiment no agraden, però cal reconèixer que tenen un caràcter purificador que dóna tremp al nostre seguiment.

• Per això Jesús li diu a Pere que, amb tota la bona intenció, està pensant com els homes i no com Déu.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: