PARAULA DE DÉUDissabte 2 de Juliol 2022

Mateu 9, 14-17

Els deixebles de Joan van anar a trobar Jesús i li preguntaren:

—Per què nosaltres i els fariseus fem molts dejunis, i els teus deixebles no dejunen?

Jesús els contestà:

—¿Poden estar tristos els convidats a noces mentre l’espòs és amb ells? Ja vindrà el temps que l’espòs els serà pres, i llavors sí que dejunaran.

»Ningú no posa en un vestit vell un pedaç de roba sense tractar: el pedaç estiraria la roba del vestit i es faria un esquinç més gros. Tampoc no posen vi nou en bots vells: els bots es rebentarien, el vi s’escamparia i els bots es farien malbé. El vi nou s’ha de posar en bots nous, i així es conserven bots i vi.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• En aquest evangeli, Mateu equipara Jesús al nuvi d’un casament, l’enamorat que s’entrega per amor. I el casament se celebra amb alegria i banquet. Festa i abundància. Contrast amb el dejuni que pregonen els jueus, aferrats a les normes de puresa que han esdevingut el camí per acostar-se a Déu.

• Jesús ve per oferir la pau i l’amor que es concretaran en la justícia. És el camí del Regne.

• La novetat de Jesús és incompatible amb la rigidesa de les velles normes. No podem seguir Jesús a base de pedaços.

• Convidats a renovar-nos, a celebrar el banquet de la seva presència entre nosaltres, a parar taula per celebrar el banquet perquè hi capiguem tots. És el camí de la pau, de l’amor i de la justícia.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: