PARAULA DE DÉUDimarts 5 de Juliol 2022

Mateu 9, 32-38

Van portar a Jesús un mut endimoniat. Jesús va treure el dimoni, i el mut es posà a parlar. La gent, admirada, deia:
– No s’havia vist mai res de semblant a Israel.
Però els fariseus deien:
– Aquest treu els dimonis pel poder del príncep dels dimonis.
Jesús recorria totes les viles i pobles, ensenyant a les sinagogues, anunciant la bona nova del Regne i guarint malalties i xacres de tota mena. En veure les multituds, se’n compadí, perquè estaven malmenades i abatudes, com ovelles sense pastor. Llavors digué als seus deixebles:
– La collita és abundant, però els segadors són pocs. Pregueu, doncs, a l’amo dels sembrats que hi enviï més segadors.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Persones sense vida, sense llum, sense paraula, encorbades sobre elles mateixes… aquestes són les persones que atansant-se a Jesús troben, com dèiem ahir, la salvació.

• Els fariseus atribueixen el seu poder sobre els dimonis, a un poder que ve del mateix mal. És una absurditat. El mal no es combat mai a si mateix, però en aquell context tot s’hi valia per desacreditar Jesús.

• D’on surt la seva força, doncs, una força que els fariseus ni tan sols poden pressentir? De la compassió. El Regne de Déu és tan senzill com això: bona notícia pels qui han perdut el nord, i van pel món abatuts i malmenats.

• Només qui experimenta en la pròpia pell aquesta compassió, pot entendre que seguir a Jesús no és altra cosa que combatre el mal amb el bé de la compassió. (I, si no, recordeu el bon samarità, el bon pare pròdig, el bon pastor … )

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: