PARAULA DE DÉUDijous 7 juliol 2022

Mateu 10,7-15.

Jesús va dir als seus apòstols:

Pel camí prediqueu dient: «El Regne del cel és a prop.» Cureu malalts, ressusciteu morts, purifiqueu leprosos, traieu dimonis; de franc ho heu rebut, doneu-ho també de franc. No us emporteu cap moneda: ni d’or, ni de plata, ni de coure; no prengueu sarró per al camí, ni dos vestits, ni sandàlies, ni bastó. El qui treballa, bé es mereix que el mantinguin. Quan entreu en una vila o en un poble, busqueu si hi ha algú digne de rebre-us i quedeu-vos-hi fins que deixeu aquell lloc. Quan entreu a la casa, saludeu els qui hi habiten; si la casa n’és digna, que rebi la pau que li desitgeu, i si no n’és digna, que la pau torni a vosaltres. Si no us acullen ni escolten les vostres paraules, sortiu d’aquella casa i d’aquella població i espolseu-vos la pols dels peus. Us asseguro que el dia del judici serà més suportable per a Sodoma i Gomorra que per a aquella població.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• ACTITUD: Veure en la meva història la presència de Déu

• PETICIÓ: Saber-me i sentir-me enviat

• Quan llegim el text de l’enviament (missió) no podem restar amb la sensació que la missió és per a alguns extraordinaris (“persones Vip”…) i per a potents empreses. I cal redescobrir que l’enviament és per a tots: ser creat és ser enviat; Déu crea per enviar. Cadascú ha anat trobant al llarg de la història el sentit de la vida. No ha estat fàcil. De vegades estem fent el que podem i tenim el lloc que la vida i nosaltres hem anat trobant. A través d’aquestes realitats hauríem de preguntar-nos quin és el sentit de la nostra vida. Dintre tots els condicionaments que tenim, quin és el sentit de la llibertat, i si, sabent-nos estimats per Déu i tenint la pròpia vida com a gran do, ens sabem acompanyats pel Senyor en ella. I sabent-nos lliures i acompanyats, trobem també el sentit de la nostra llibertat en la relació i servei al pròxim, al germà. Ser lliure és saber-me estimat i acompanyat per Algú, Déu, que té confiança en mi, que segueix enviant-me: la vida descoberta com a missió-enviament.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: