PARAULA DE DÉUDimarts 12 Juliol 2022

Mateu 11,20-24

Jesús començà a blasmar les poblacions on havia fet molts dels seus miracles, perquè no s’havien convertit:
–Ai de tu, Corazín! Ai de tu, Betsaida! Si a Tir i a Sidó s’haguessin fet els miracles que vosaltres heu vist, ja fa temps que, en senyal de penediment, s’haurien posat cendra i vestits de sac i s’haurien convertit. Per això us dic que el dia del judici serà més suportable per a Tir i Sidó que per a vosaltres. I tu, Cafarnaüm, ¿et creus que seràs enaltida fins al cel? Al país dels morts, baixaràs! Si a Sodoma s’haguessin fet els miracles que tu has vist, encara avui existiria. Per això et dic que el dia del judici serà més suportable per a Sodoma que per a tu.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Segurament estem davant d’un text d’aquells que en diuen “redaccional”, fruit d’una redacció tardana de la Comunitat Cristiana. Tot ell està amarat de amenaces i motivacions per a la conversió, molt allunyat de la força persuasiva que tenia Jesús, des de la bondat, la misericòrdia i un enfocament de la vida en positiu. Però aquest text, enmig del “bosc” de Mateu, ajuda a dues coses:

• Primera: agrair el do de Déu que se’ns va manifestant a poc a poc. Com deia aquell: “El Senyor ens regala els seus dons, i nosaltres hem de respondre amb la nostra responsabilitat.” No hi ha do de Déu (els constants avisos per seguir el seu camí) sense una crida a la nostra fidelitat. Però lluny del temor de Déu.

• Segona: On hi ha l’amor no hi ha lloc per a la por. Sortosament hem superat aquelles etapes en les quals la imatge de Déu anava acompanyada de núvol; però no el núvol de la seva Transcendència, sinó del núvol de la foscor. Sempre recordaré que una persona, en situacions límits de malaltia, em va dir a cau d’orella: “Estic tranquil, perquè sé que Déu és un bon home…”

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: