PARAULA DE DÉUDimecres 13 Juliol 2022

Mateu 11,25-27

En aquell temps, Jesús digué:
–T’enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos. Sí, Pare, així t’ha plagut de fer-ho.
El Pare ho ha posat tot a les meves mans. Ningú no coneix el Fill, fora del Pare, i ningú no coneix el Pare, fora del Fill i d’aquells a qui el Fill el vol revelar.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Estem davant d’un text que ens manifesta una de les “obsessions” de Jesús, que marquen tant el seu esperit, els seus criteris i la seva forma de veure la gent. Ple d’alegria, Jesús dóna gràcies perquè els misteris del Regne (és a dir el secret per entendre i copsar la “filosofia religiosa” de Jesús) els ha revelat als senzills, els “petits”, que no són únicament els infants, tot i la seva saviesa humana, la seva intuïció neta i la seva espontaneïtat. Aquí els petits són els homes i dones, els joves de les Benaurances, de cor clar i net. O els adults carregats d’anys i de seny, que han llegit en el “llibre de la vida”, han discernit i s’han deixat portar per l’Esperit de Déu. Seny, saviesa humana i Esperit de Déu van en la mateixa direcció: el cor de l’Evangeli.

• Però això no vol dir que la gent sàvia, els teòlegs, per exemple, no hagin trobat el sender per arribar, com Moisès, a la bardissa que crema i no es consumeix. Ells ens han permès descobrir la veta de la mina dels evangelistes, de la interpretació de l’Antic Testament. Sense ells, potser, encara creuríem en la poma i la serp. Però ho han fet amb aquelles dues “mans”: creure i entendre; creure per entendre i entendre per creure. I “pactant amb el misteri”, que sempre ens sorprèn a cada revolt de l’Evangeli: el misteri del cor humà, de la vida i de Jesús…

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: