PARAULA DE DÉUDiumenge 17 de Juliol 2022

Lluc 10,38-42

Mentre feien camí, Jesús va entrar en un poble, i l’acollí una dona que es deia Marta. Una germana d’ella, que es deia Maria, es va asseure als peus del Senyor i escoltava la seva paraula. Marta, que estava molt atrafegada per poder-lo obsequiar, s’hi va atansar i digué:
–Senyor, ¿no et fa res que la meva germana m’hagi deixat tota sola a fer la feina? Digues-li que em vingui a ajudar.
El Senyor li va respondre:
–Marta, Marta, estàs preocupada i neguitosa per moltes coses, quan només n’hi ha una de necessària. Maria ha escollit la millor part, i no li serà pas presa.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• D’aquest text evangèlic s’han donat moltes interpretacions al llarg de la història: superioritat de la vida religiosa contemplativa sobre a l’activa, i fins i tot superioritat de la vida cristiana centrada en la Paraula (els cristians de la Reforma protestant) sobre la vida activa i pràctica (els catòlics romans).

• El sentit és més senzill, i al mateix temps més difícil de viure, no parla tant de superioritat quan de complementarietat. El sentit del text evangèlic consisteix en accentuar la necessitat de mantenir la tensió entre per una part, l’acció, l’acollida, la praxis, i per l’altra part el silenci, la pregària i la contemplació.

• Cal conjuminar l’acollida als migrants (d’Àfrica, d’Ucraïna, etc.), com va fer Abraham (1a lectura) i també Marta, amb la contemplació del misteri amagat durant segles i revelat ara en Crist, com diu Pau en la 2a lectura, i com va fer Maria.

• Avui la nostra temptació és l’acció, el treball, la feina, el rendiment, el soroll, la velocitat, l’activisme, i tenim perill d’oblidar el silenci, la pregària, el fet d´estar amb Jesús. Sense aquest temps de “Maria”, tenim el perill de que la nostra acció i acollida als altres esdevingui esgotadora, buida i finalment la deixem caure.

• Però també es perillosa una certa espiritualitat difosa i vaga, que no s´arreli en el misteri de Jesús i no aculli els més pobres, amb perill de caure en un cert gnosticisme, oceànic i nebulós.

• Hem de mantenir a la nostra vida i a la vida de l’església la tensió fecunda entre “Marta” i “María”, entre l’hospitalitat d’Abraham i la contemplació del misteri del Crist que ens comunica Pau, entre la Maria de Lluc 10,38-42 i el bon samarità de Lluc 11,29-37

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: