ESCRIT DEL BLOCDimarts 19 de Juliol 2022

MUNICIPIOS DE LA RUTA
Palafrugell
Pals

(Palafrugell, 1897 – Mas Pla de Llofriu, 1981)

Palafrugell, los primeros pasos de Josep Pla

Per conèixer l’entorn on va néixer l’escriptor i periodista ens haurem de traslladar a Palafrugell, la ciutat on Pla va començar a cultivar la dedicació posterior a la literatura destacant a l’escola per la seva prodigiosa memòria, lectura i escriptura.

Primer ens dirigirem al carrer Nou on va néixer l’escriptor. Al número 51 trobarem la Fundació Josep Pla, encarregada de la difusió de l’obra de l’autor i de la gestió de l’exposició permanent, situada a l’interior de la casa natal, al número 49 del mateix carrer. Aquesta exposició consta d’un audiovisual i un passeig per l’interior de la casa que ens permetrà conèixer la trajectòria de l’escriptor en tots els corrents, literari, periodístic, polític i personal. Després d’una hora de visita, aproximadament, podem passejar pels carrers més planians de Palafrugell, el carrer Estret, la plaça Can Mario, el carrer Pi i Margall, la plaça de l’Església, el carrer de Cavallers, la plaça Nova i, finalment, apropar-nos als jardins Can Bech on hi ha el monument, obra de l’escultor de Mataró Manel Cusachs, que Palafrugell va dedicar a l’escriptor l’any 1984.

Amb dotze anys l’autor va deixar Palafrugell per anar a Girona a estudiar batxillerat i posteriorment a Barcelona on es va llicenciar en dret amb matrícula. No obstant, mai no es va oblidar de la ciutat on va néixer ni del seu entorn, ia més de dedicar-hi moltes palares va acabar tornant a viure-hi, al Mas Pla de Llofriu.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: