ESCRIT DEL BLOCDimecres 20 de Juliol 2022

Els paisatges planians de la costa catalanaUn cop acabada la visita de Palafrugell ens dirigirem cap al mar, cap a Calella. Ens acostarem a la platja del Canadell on Josep Pla estiuejava amb la família, i al Port Bo, nucli de l'activitat de la vila. Calella de Palafrugell és un dels pobles turístics per excel·lència de Catalunya per l'encant del nucli antic i per les platges de sorra fina que creen petites cales molt acollidores, a més és àmpliament coneguda per la seva Cantada d'Havaneres que se celebra a principis d'estiu . L'activitat pesquera de Calella i els ports propers van ser part del dia a dia de la joventut de Pla i van deixar un minuciós testimoni a la seva literatura.

Un cop coneguda Calella de Palafrugell us proposem emprendre el camí de ronda cap a Llafranc per acabar pujant al Far de Sant Sebastià. El passeig, sempre a tocar del mar i amb unes vistes magnífiques, té dos quilòmetres, es considera de poca dificultat i està perfectament senyalitzat mitjançant les línies vermelles i blanques dels GR. Considerant només l'anada, haurem acabat en una hora aproximadament.
Les visites del mar obert des del Far de Sant Sebastià surten descrites a l'obra de Pla. Serien els primers passos de la temàtica central de la seva prosa, la descripció de paisatges a més dels oficis, els costums i la gastronomia de nombrosos indrets per on viatjaria. Aquest estil descriptiu de Josep Pla ha servit com a documentació per conèixer el modus vivendi del segle XX.
Per a aquells que tingueu temps i ganes d'aprofundir més als paratges planians, podeu seguir la costa catalana cap al nord i visitar l'Estartit, l'Escala i Cadaqués, llocs que han acollit Josep Pla en alguns moments de la seva vida i on juntament amb altres artistes, com Salvador Dalí, van aprofitar la bellesa dels paisatges per enriquir-ne les creacions.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: