PARAULA DE DÉUDimecres 27 Juliol 2022

Paraula de Déu

Mateu 13,44-46

Jesús va dir a la gent:
Amb el Regne del cel passa com amb un tresor amagat en un camp: l’home que el troba el torna a amagar i, ple de joia, se’n va a vendre tot el que té i compra aquell camp.
També passa amb el Regne del cel com amb un mercader que busca perles fines: quan en troba una de gran valor, va a vendre tot el que té i la compra.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Veiem com Jesús intentava comunicar a la gent la seva experiència de Déu i el seu gran projecte d’anar fent un món més digne i feliç per a tothom. Però, no sempre aconseguia despertar el seu entusiasme.

• És per això que Jesús els va explicar dues petites paràboles per sacsejar la seva indiferència. Volia despertar-hi el desig de Déu.

• El regne de Déu està «ocult». Tot i això, no és un misteri inaccessible. Està «ocult» en Jesús, en la seva vida i el seu missatge.

• Els dos protagonistes de les paràboles prenen la mateixa decisió: «venen tot allò que tenen».

• L’autèntic seguiment de Jesús també parteix d’una decisió. Ser cristià és una manera d’entendre la vida, una manera d’estar al món. Una decisió que moltes vegades comporta alliberar-nos de tantes coses accidentals per comprometre’ns al regne de Déu. Despullar-nos del què és superflu. Oblidar-nos d’altres interessos. Saber “perdre” per “guanyar” en autenticitat.

• És una decisió que es revisa i es renova cada dia.

• La pregària em pot ajudar a fer aquesta revisió i renovació.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: