PARAULA DE DÉUDiumenge 31 Juliol 2022

Paraula de Déu

Lluc 12,13-21

Un d’entre la gent digué a Jesús:

– Mestre, ordena al meu germà que es parteixi amb mi l’herència.
Ell li respongué:
– Home, ¿qui m’ha manat que fos jutge o mediador entre vosaltres?
Llavors digué a la gent:
– Estigueu alerta, guardeu-vos de tota ambició de riquesa, perquè, ni que nedi en l’abundància, la vida d’un home no prové pas dels seus béns.
I els explicà una paràbola:
– A un home ric, la terra li va donar molt. Ell pensava: «Què faré, si no tinc on guardar la meva collita?» I es va dir: «Ja ho sé, què faré: tiraré a terra els meus graners, en construiré de més grans, hi guardaré tot el meu gra i els meus béns, i em diré a mi mateix: Tens molts béns en reserva per a molts anys; reposa, menja, beu i diverteix-te.» Però Déu li digué: «Insensat! Aquesta mateixa nit et reclamaran la vida, i tot això que has acumulat, de qui serà?» Així passa amb el qui reuneix tresors per a ell mateix i no es fa ric davant de Déu.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Guardeu-vos de la cobdícia. Del no tenir mai prou i voler sempre més. Guardeu-vos de buscar sempre el guany. I més guany. I voler-ne sempre més. O més nou. O més gran. O més brillant. Guardeu-vos d’aquest remolí que mai no deixa satisfets i sempre crea inquietud. I fa veure competidors i enemics a tot arreu…

• Ai! Si féssim cas a Jesús!!

• El nostre viure seria ben diferent! I, ben segur, més cordial i humà. Més joiós. Més solidari.

• Ai, si a les coses materials els donéssim el valor que realment tenen!! Ai, si aprenguéssim a viure. A la manera de Jesús!!

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: