PARAULA DE DÉUDissabte 6 Agost 2022

Paraula de Déu

Lluc 9, 28-36

Jesús va prendre amb ell Pere, Joan i Jaume i pujà a la muntanya a pregar. Mentre pregava, l’aspecte de la seva cara va canviar i el seu vestit es tornà d’una blancor esclatant. Llavors dos homes es posaren a conversar amb ell. Eren Moisès i Elies, que es van aparèixer gloriosos i parlaven de la partença de Jesús, que s’havia d’acomplir a Jerusalem. A Pere i els seus companys, la son els vencia, però es van desvetllar i van veure la glòria de Jesús i els dos homes que eren amb ell. Quan aquests ja se separaven de Jesús, Pere li digué:
– Mestre, és bo que estiguem aquí dalt. Hi farem tres cabanes: una per a tu, una per a Moisès i una altra per a Elies.
No sabia què deia. Encara ell parlava així, quan es formà un núvol que els anà cobrint. Ells s’esglaiaren, en veure que entraven dins el núvol. Llavors va sortir del núvol una veu que deia:
– Aquest és el meu Fill, el meu elegit; escolteu-lo.
Així que s’hagué sentit la veu, Jesús es quedà tot sol. Ells guardaren el secret, i aquells dies no explicaren a ningú res del que havien vist.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Pere, Joan i Jaume acompanyen Jesús. Res d’estrany.

• Vol anar a pregar. Tampoc no és gens estrany.

• Per això, puja a una muntanya, que per la tradició jueva parla del lloc privilegiat per trobar-se amb Déu.

• Tot i que estan cansats, els seus deixebles l’acompanyen -enlloc diu que sigui de nit, però podria ser-. Mentre Jesús prega, els deixebles cauen profundament adormits. Potser no és el primer cop, però sí sabem que no serà pas l’últim -els hi tornarà a passar a Getsemaní-.

• I pregant, aquells que dormen, no se n’adonen fins que es desvetllen d’allò que succeeix.

• Troben Jesús transfigurat. No sols transformat: Transfigurat!

• No són només els seus vestit, tampoc no és només el seu aspecte, la seva figura. TOT Ell travessat, format per la mateixa essència de Déu.

• Això -ser travessat pel mateix ésser de Déu- ho canvia tot. Tant, que es fa evident fins i tot als ulls. I desvetlla l’oïda: “Aquest és el meu Fill: escolteu-lo.”

• No t’adormis. Cerca el teu TOT travessat i mira’l a Ell, transfigurat.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: