PARAULA DE DÉUDiumenge 7 Agost 2022

Paraula de Déu

Lluc 12,32-48

Jesús va dir als seus deixebles: No tinguis por, petit ramat, que el vostre Pare es complau a donar-vos el Regne. Veneu els vostres béns i doneu els diners com a almoina. Procureu-vos bosses que no es facin malbé, reuniu-vos al cel un tresor que no s’acabi; allà, els lladres no s’hi acosten, ni les arnes no destrossen res. Perquè on teniu el tresor, hi tindreu el cor.
»Estigueu a punt, amb el cos cenyit i les llànties enceses. Feu com els criats que esperen quan tornarà el seu amo de la festa de noces, per obrir la porta tan bon punt arribi i truqui. Feliços aquells servents que el senyor, quan arribi, trobi vetllant. En veritat us dic que se cenyirà, els farà seure a taula i es posarà a servir-los. Feliços d’ells si ve a mitjanit o a la matinada i els troba vetllant així.
»Prou que ho compreneu: si l’amo de la casa hagués sabut a quina hora de la nit havia de venir el lladre, no hauria permès que li entressin a casa. Estigueu a punt també vosaltres, perquè el Fill de l’home vindrà a l’hora menys pensada.
Aleshores Pere li digué:
– Senyor, ¿dius aquesta paràbola per a nosaltres o bé per a tothom?
El Senyor continuà:
– ¿Qui és l’administrador fidel i assenyat a qui l’amo confiarà els seus servents perquè els doni al temps degut l’aliment que els pertoca? Feliç aquell servent que el seu senyor, quan arriba, troba que ho fa així. Us asseguro amb tota veritat que li confiarà tots els seus béns. Però si aquell servent es deia: “El meu senyor tarda a venir”, i començava a pegar als criats i a les criades, a menjar, a beure i a embriagar-se, vindrà el seu senyor el dia que menys s’ho espera i a l’hora que ell no sap; el castigarà i li farà compartir la sort dels qui no són fidels.
»El servent que, coneixent la voluntat del seu amo, no ha preparat o no ha fet allò que l’amo volia, rebrà molts assots. En canvi, el qui, sense conèixer-la, s’ha fet mereixedor d’assots, en rebrà menys. A qui molt li donen, molt li demanaran; i a qui molt li encomanen, li reclamaran encara més.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Actitud: Preguntar-per les meves pors.

• Petició: Que no em deixi portar per les pors, perquè el Senyor està present en la nostra història.

• «No tingueu por, petit ramat: el vostre Pare es complau a donar-vos el Regne.» Regne: l’amor de Déu per a tots i cada un.

• Cada època té les seves pors, cada situació té les seves pors, cada persona té les seves pors. Unes pors venen, altres pors van. I pot semblar que el nostre temps és el temps de la por. Ho afirmava Ignacio Ellacuría, a qui l’agradava dir que les nostres societats occidentals més que esperança tenien por. Sembla cert: estem tenallats per les pors. Por al terrorisme, a la pèrdua del benestar, a un futur de catàstrofes; por a l’estranger, al malalt de sida, al pobre; por a que envaeixin el nostre espai, al fet que alterin el nostre temps, a perdre la identitat … També l’Església comparteix els mals del seu temps i afegeix els seus propis: por davant un futur sense vocacions sacerdotals, por a perdre la seva paraula en el fòrum social, davant la pèrdua de fidels practicants …

• Però l’home no viu només de la por, sinó també d’esperança.

• No són simplement «els fets» els que produeixen la por sinó el que nosaltres pensem dels fets. I aquí entra el consistent de la fe. Sé recolzar-me en Déu? compto amb Jesús, el que va ser Crucificat i viu Ressuscitat? Jesús de Natzaret mai va tenir por de Déu, a qui anomenava Abba, pare, sinó que la intimitat amb el Pare afectuós li va permetre vèncer les altres pors. L’esperança està feta d’aquesta seguretat del Senyor en la nostra història, que ens porta a una lluita esperançada.

• Als primers cristians se’ls anomenava «els que no tenen por», perquè havien vençut l’última por, la por a la mort. En aquest món tan marcat per les pors, podem demanar al Senyor ser lliures davant de les nostres pors, és a dir, ser capaços d’estimar.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: