PARAULA DE DÉUDiumenge 14 Agost 2022

Paraula de Déu

Lluc 12,49-53

Jesús va dir als seus deixebles:

He vingut a calar foc a la terra, i com voldria que ja estigués encesa! Haig de rebre un baptisme, i com desitjo que això es compleixi! ¿Us penseu que he vingut a portar la pau a la terra? Us asseguro que no. He vingut a portar-hi divisió. D’ara endavant els cinc membres d’una família estaran dividits entre ells: tres contra dos i dos contra tres. Es dividiran el pare contra el fill, i el fill contra el pare; la mare contra la filla, i la filla contra la mare; la sogra contra la nora, i la nora contra la sogra.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Jesús parla als seus deixebles, i els manifesta que experimenta com el seu cor se sent oprimit. Ell estima la pau, l’harmonia i la fraternitat. Tot el seu missatge s’ha centrat en anar desvetllant l’Amor i la Misericòrdia del Pare. I precisament per aquesta bona notícia, que produirà grans canvis interiors i exteriors a milions de persones, preveu les possibles confrontacions i divisions fins a i tot en el si de les famílies. Ell estima tothom i pateix per aquesta previsió. Però no pot pactar ni disminuir a la baixa el seu missatge, que ve del Pare. El seu cor pateix quan preveu el que passarà.

• Jesús no es tirarà enrere. És ben conscient de la seva missió, fins i tot la compara a un foc que ha de cremar la terra. Li és evident que el seu missatge de pau, amor, renovació i esperança serà interpretat com una perillosa heretgia. Sap molt bé que a sota del conservadorisme dels poderosos del seu poble hi ha l’aferrissada defensa dels seus privilegis i interessos. Ho revestiran de disputes religioses, però mogudes pel seus privilegis i reputacions.

• Si mirem la història dels cristianisme constatem que aquesta actitud de Jesús, renovació, fidelitat al Pare i sentiment de fraternitat, també a cops pot fer patir el cor dels deixebles. També avui molts seguidors de Jesús són perseguits, maltractats i assassinats. Ens crida a esdevenir solidaris i germans dels que pateixen persecució i com Ell va dir abans de la seva mort en creu, mirant als botxins, repetim també: “Pare perdona’ls perquè no saben el que fan”

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: