PARAULA DE DÉUDimarts 16 Agost 2022

Paraula de Déu

Mateu 19,23-30

Jesús va dir als seus deixebles:
–Us asseguro que un ric difícilment entrarà al Regne del cel. Més encara: és més fàcil que un camell passi pel forat d’una agulla que no pas que un ric entri al Regne de Déu.
Els deixebles, en sentir aquestes paraules, quedaren molt desconcertats, i deien:
–Si és així, qui pot salvar-se?
Jesús se’ls mirà i els digué:
–Als homes els és impossible, però Déu ho pot tot.
Llavors Pere li va dir:
–Mira, nosaltres ho hem deixat tot i t’hem seguit. Què rebrem, doncs?
Jesús els digué:
–Us ho asseguro: quan neixi el món nou i el Fill de l’home s’assegui en el seu tron gloriós, també vosaltres, els qui m’heu seguit, us asseureu en dotze trons i jutjareu les dotze tribus d’Israel. I tothom qui pel meu nom hagi deixat cases, germans, germanes, pare, mare, fills o camps, en rebrà cent vegades més i posseirà la vida eterna.
»Molts passaran de primers a darrers, i molts, de darrers a primers.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Els deixebles i Jesús un dia parlaven. Hi som també i escoltem. Jesús parla de les persones riques, la reflexió sobre la riquesa, en consciència, veient el nostre món, ser ric i aspirar a entrar al Regne és ben difícil, s’ha de saber molt com utilitzar les riqueses per poder formar part del Regne.

• Els deixebles, pobres, es miren i pregunten lògicament: i nosaltres? que ho hem deixat tot?

• Llavors Jesús fa allò tan meravellós: fa aparèixer el somni. Déu ho pot tot, tot i res no és en va, ni la més petita cosa, ni els nostres actes més amagats, tot, tot, serà camí per la vida eterna, allà on Ell i el Pare estan junts i fan festa, allà hi serem nosaltres. El somni, amb mi i per mi ploreu, doncs amb mi, amb nosaltres, junts, farem festa. El Regne serà vostre. Tantes hores que no sabem on anem ni perquè fem el que fem, ni si tindrà cap resultat, ni si veurem res, ni si val la pena, i Jesús ens diu: “tothom qui pel meu nom… rebrà la vida eterna”.

• Jesús ens ha consolat, és cert, i, no obstant, la pregunta dels deixebles queda a l’aire: què rebrem, doncs? Recordem moments que ens hem fet aquesta mateixa pregunta, què buscàvem, què ens passava. Cadascú ho sap. Els secrets del cor. Ara bé, rebre, rebre, en realitat ja hem rebut, perquè si intentem fer possible el regne, el gran somni ja el posseïm des d’ara: contribuïm al propòsit més extraordinari: ajudar a viure Déu, aquí, ara mateix, entre nosaltres, a la Terra. I l’alegria, fonda i íntima, és immensa.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: