PARAULA DE DÉUDivendres 19 Agost 2022

Paraula de Déu

Mateu 22,34-40

Quan els fariseus van saber que Jesús havia fet callar els saduceus, es reuniren tots junts, i un d’ells, que era mestre de la Llei, per provar-lo li va fer aquesta pregunta:
–Mestre, quin és el manament més gran de la Llei?
Jesús li digué:
–«Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l’ànima i amb tot el pensament.» Aquest manament és el més gran i el primer. El segon li és semblant: «Estima els altres com a tu mateix.» Tots els manaments de la Llei i dels Profetes es fonamenten en aquests dos.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Desprès d’haver despatxat els saduceus que el posaven a prova a propòsit de la qüestió de la resurrecció (Mt 22,23-33), ara son els legalistes fariseus els qui s’apropen a Jesús per posar-li entrebancs i fer-lo caure en contradicció. Ho fan amb aquesta pregunta sobre el manament més important.

• No és una qüestió baladí. Si l’haguéssim de traduir al nostre context potser es podria formular així: “¿Què és més important, estimar Déu o estimar els altres?” Si es respon “estimar Déu” aleshores sembla que aquesta religió se’n desentén de les necessitats i problemes quotidians i reals de les persones amb les que convivim. Si es respon “estimar el altres” pot semblar que Déu és superflu i que tot es juga en la immanència de la nostra història sense més.

• Jesús és hàbil en la seva resposta. No només “hàbil”, també és més profund que els seus interlocutors. Aquests li preguntaven pel “manament més important”. Jesús els respon per “la importància del manament”. La seva visió no és de “graduació” sinó “d’integració”: el que es tracta no és de fer una “escala de manaments” sinó d’estimar Déu – autor i creador de tota vida – a qui li ha plagut fer l’home a la seva imatge i semblança. Des d’aquesta visió integral i harmònica, “estimar Déu sense estimar els altres” és una mentida i “estimar els altres sense estimar Déu” un contrasentit.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: