PARAULA DE DÉUDimecres 24 Agost 2022

Paraula de Déu

Joan 1, 45-51

Felip va trobar Natanael i li digué:
– Hem trobat aquell de qui van escriure Moisès, en els llibres de la Llei, i també els profetes: és Jesús, fill de Josep, de Natzaret.
Natanael li replicà:
– De Natzaret en pot sortir res de bo?
Felip li diu:
– Vine i ho veuràs.
Quan Jesús veié Natanael que venia cap a ell, digué:
– Mireu un autèntic israelita, un home que no enganya.
Li diu Natanael:
– D’on em coneixes?
Jesús li respon:
– Abans que Felip et cridés, t’he vist sota la figuera.
Li diu Natanael:
– Rabí, tu ets el Fill de Déu, tu ets el Rei d’Israel.
Jesús li digué:
– ¿Creus només perquè t’he dit que t’havia vist sota la figuera? Coses més grans veuràs!
I afegí:
– Us ho ben asseguro: veureu obert el cel, i els àngels de Déu pujant i baixant sobre el Fill de l’home.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• * Celebrem avui la festivitat de Sant Bertomeu que la tradició ha identificat en aquest personatge que apareix avui al text de l’Evangeli de Joan: Natanael.

• * En aquest breu fragment Natanael fa tot un llarg recorregut personal (tan llarg com la vida mateixa!). Vegem-ho:

• – el punt de partença és la INCREDULITAT ESCÈPTICA. ¿Com pot ser això que li diuen? ¿Com pot ser que tot un Messies, llargament esperat, arribi d’un lloc tan senzill com Natzaret i d’una família tan modesta com la de Josep? No pot ser. El Messies ha de ser més gran, més fort, més espectacular.

• – aleshores els seus amics el repten: vine i veuràs. El conviden a obrir-se, a eixamplar-se en tots els sentits, a sortir de l’enclaustrament dels seus prejudicis. Li venen a dir “CONFIA, APROPA’T, EXPERIMENTA”… i desprès parlem.

• – suficientment dúctil, Natanael ES DEIXA ENDUR, hi va. La seva obertura acaba essent guaridora (del seu escepticisme). Es troba amb una persona que no tan sols no el rebutja o recrimina sinó que, a més a més, l’omple de lloances. Això acaba essent més espectacular que l’espectacularitat del Messies que esperava.

• – però aquest moment guaridor (una mena “d’èxtasi”) no és el final del camí: “HAURÀS DE VEURE COSES MÉS GRANS”…, si continues per aquest camí d’una obertura sempre més gran. L’èxtasi viscut per Natanael és només l’inici d’un èxode vers una plenitud de confiança.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: