PARAULA DE DÉUDijous 25 Agost 2022

Paraula de Déu

Mateu 24,42-51

Jesús va dir als seus deixebles:

– Vetlleu, doncs, perquè no sabeu quin dia vindrà el vostre Senyor. Prou que ho compreneu: si l’amo de la casa hagués sabut a quina hora de la nit havia de venir el lladre, hauria vetllat i no hauria permès que li entressin a casa. Per això, estigueu a punt també vosaltres, perquè el Fill de l’home vindrà a l’hora menys pensada.
¿Qui és el servent fidel i assenyat a qui l’amo ha confiat la gent de casa seva perquè els doni l’aliment al temps degut? Feliç aquell servent que l’amo, quan arriba, troba que ho fa així! Us asseguro que li confiarà tots els seus béns. Però si aquell servent era dolent i es deia: «El meu amo tarda», i començava a pegar als seus companys, i se n’anava a menjar i beure amb els embriacs, vindrà l’amo el dia que menys s’ho espera i a l’hora que ell no sap; el castigarà i li farà compartir la sort dels malvats. Allà hi haurà els plors i el cruixit de dents.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• UN LLADRE I UN MAJORDOM – EN EL “MENTRESTANT” CAL ADMINISTRAR SÀVIAMENT

• Quatre paràboles per introduir la gran revelació: a l’hora de la veritat el que valdrà no és si heu tingut més o menys “fe o esperança”, sinó que el got d’aigua donat a l’assedegat me’l donareu a mi, la “caritat”.

• Avui les dues primeres paràboles: cal viure astutament i cal viure sàviament, en el nostre “mentrestant”, “mentre esperem l’acompliment de la nostra esperança, la manifestació de Jesucrist el nostre Salvador”:

• 1. “El Lladre”: L’adveniment del Fill de l’home és imprevisible. Per tant “vetlleu!”, “estigueu alerta!”, cal la vigilància davant el desconeixement de la data. Ja sant Pau en la carta als de Tessalònica havia dit més de 30 anys enrere: “no cal que us escriguem sobre el moment exacte de la vinguda del Senyor: vosaltres mateixos sabeu prou bé que el dia del Senyor arribarà com un lladre en plena nit. ” (1Tes 5,1-2).

• 2. “El majordom”. En el “mentrestant” cal administrar sàviament. Que no li passi al lector com al majordom infidel. Confiat, perquè la Parusia, el temps de la veritat, es demora, s’instal·la com a senyor, oblida la seva condició de servent; viu per a si, tot ho subordina a ell mateix i oblida l’espera i la vigilància.

• Senyor eixoriveix-me de les meves somnolències, d’anar per la vida distret i entretingut en mil coses secundàries. oblidat de la “nostra gran esperança”.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: