PARAULA DE DÉUDilluns 29 Agost 2022

Paraula de Déu

Marc 6,17-29

Herodes havia fet agafar Joan, l’havia encadenat i l’havia tancat a la presó, a causa d’Herodies, la dona del seu germà Filip, amb la qual ell s’havia casat. Joan deia a Herodes:
–No t’és permès de conviure amb la dona del teu germà.
Herodies odiava Joan i el volia fer matar, però no podia, perquè Herodes, sabent que Joan era un home just i sant, el respectava i el protegia; quan el sentia, quedava molt perplex, però l’escoltava de bon grat.
L’ocasió es va presentar quan Herodes, amb motiu del seu natalici, va oferir un banquet als seus alts funcionaris, als tribuns de l’exèrcit i als personatges importants de Galilea. Durant el convit entrà la filla d’Herodies a ballar, i va agradar tant a Herodes i als convidats que el rei digué a la noia:
–Demana’m el que vulguis i t’ho donaré.
I li féu aquest jurament:
–Et donaré el que em demanis, ni que sigui la meitat del meu regne.
La noia va sortir i preguntà a la seva mare:
–Què haig de demanar?
Ella li respongué:
–El cap de Joan Baptista.
La noia tornà a entrar, se’n va anar decidida cap al rei i li demanà:
–Vull que ara mateix em donis en una safata el cap de Joan Baptista.
El rei es va posar molt trist, però a causa del jurament que havia fet davant els convidats no volgué contrariar-la. Immediatament, doncs, envià un guarda amb l’ordre de portar el cap de Joan. El guarda va anar a la presó i el va decapitar. Després dugué el cap en una safata, el donà a la noia, i la noia el donà a la seva mare.
Quan els deixebles de Joan ho van saber, anaren a endur-se el seu cos i li donaren sepultura.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Herodes respectava Joan perquè sabia que era un home de Déu. L’escoltava, quedava perplex i meditava tot el que li sentia dir. A l’hora de la veritat, però, la seva vida era ben diferent al que sovint meditava i es proposava.

• A tu no et passa quelcom de semblant? Dins teu, no hi ha un petit Herodes? . M’agraden i respecto les coses de Déu. . Trec profit quan medito, reflexiono i prego sobre el que em diuen persones profundes i espirituals. . Però també m’agrada quedar bé amb tothom, ni que hagi de claudicar, sovint, respecte de coses o principis fonamentals. . Amb freqüència les circumstàncies em fan actuar de manera contradictòria amb el que sento, crec i penso. . Potser em deixo arrossegar per la sensualitat, ni que sigui subtilment, i, sense adonar-me’n, vaig quedant progressivament atrapat.

• Què hauries de fer per tal de ser lliure i alliberador com Joan Baptista i tants d’altres profetes antics i actuals?

• Per què no li demanes avui al Senyor el do de l’honestedat, de la coherència i de la fidelitat? És possible que així tu també puguis ajudar als altres com un veritable profeta dels nostres temps.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: