PARAULA DE DÉUDimarts 30 Agost 2022

Paraula de Déu

Lluc 4, 31-37

Jesús va baixar a Cafarnaüm, població de Galilea, i els dissabtes hi ensenyava. La gent estava admirada de la seva doctrina, perquè parlava amb autoritat.
En aquella sinagoga hi havia un home posseït d’un dimoni, un esperit maligne, que es posà a cridar amb tota la força:
– Ah! Per què et fiques amb nosaltres, Jesús de Natzaret? ¿Has vingut a destruir-nos? Ja sé prou qui ets: el Sant de Déu!
Però Jesús el va increpar dient:
– Calla i surt d’aquest home!
Llavors el dimoni el llançà allà al mig i en va sortir sense fer-li cap mal. Tots quedaren molt sorpresos i comentaven entre ells:
– Què és tot això? Dóna ordres amb autoritat i amb poder als esperits malignes i els fa sortir!
I la seva fama s’escampava per tots els indrets d’aquella regió.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• A partir d’avui l’evangeli de Lluc ens acompanyarà els dies feiners fins al final d’aquest any litúrgic.

• Jesús és a la sinagoga ensenyant, com era el seu costum els dissabtes. Però l’ensenyament de Jesús va unit a l’acció. A la mateixa sinagoga guareix un endimoniat.

• La paraula de Jesús va més enllà de l’ensenyament verbal. És un ensenyament amb poder de vèncer els “mals esperits”. Aquells esperits que ens acompanyen amb freqüència. Esperits d’arrogància, d’envaniment, de creences en què tot el poder és a les nostres mans i no necessitem el “Sant de Déu” per guiar la nostra vida.

• L’evangeli ens convida a sortir de nosaltres mateixos i posar la nostra confiança en la paraula i l’autoritat nova de Jesús.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: