PARAULA DE DÉUDiumenge 4 de Setembre 2022

Paraula de Déu

Lluc 14, 25-33

Molta gent feia camí amb Jesús. Ell es va girar i els digué:
– Si algú ve a mi i no m’estima més que el pare i la mare, la dona i els fills, els germans i les germanes, i fins i tot que la seva pròpia vida, no pot ser deixeble meu. Qui no porta la seva creu i em segueix, no pot ser deixeble meu.
¿Qui de vosaltres, si vol construir una torre, no s’asseu primer a calcular-ne les despeses i veure si té recursos per a acabar-la? Altrament, si posava els fonaments i no podia acabar l’obra, tots els qui ho veurien començarien a burlar-se d’ell dient: «Aquest home va començar a construir però no ha pogut acabar.»
O bé, quin rei, si va a la guerra a lluitar amb un altre rei, no s’asseu primer a decidir si amb deu mil homes pot fer front al qui ve contra ell amb vint mil? I si veu que no pot, enviarà una ambaixada a demanar la pau quan l’altre encara és lluny.
Així, doncs, el qui de vosaltres no renuncia a tots els seus béns no pot ser deixeble meu.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Ens diu l’evangeli que “molta gent feia camí amb Jesús”. Podria semblar natural: la seva persona i el seu missatge arribaven fàcilment al cor de les persones. Deia la gent: aquest sí que parla amb autoritat –fent realitat el que diu i fent créixer humanament les persones que l’escolten…

• Però seguir Jesús té les seves exigències. I Jesús no les amaga. Cal estimar-lo per damunt de tot… Cal seguir-lo portant la creu de cada dia… Serem capaços de fer-ho? Per això, Jesús ens posa els exemples d’aquell home que vol construir una torre i s’adona que no pot acabar-la. O d’un rei que, amb el seu exèrcit, vol enfrontar-se amb un altre i ha de calcular si compta amb prou forces per a fer-ho.

• “El qui de vosaltres no renuncia als béns que té no pot ser deixeble meu…” Lleuger d’equipatge cal seguir-lo, doncs. Però no només lleuger de l’equipatge de coses que tenim i de les quals podem desempallegar-nos. Sinó lliures del nostre “jo”, del centrament en nosaltres mateixos, del desig de buscar-nos a nosaltres mateixos per damunt de tot (i no a Ell i als qui en són la seva imatge).

• Perquè, en el fons, en el seguiment d’Ell, no són les nostres forces les que ens sostenen, sinó el Seu amor i l’amor dels qui són els predilectes de Jesús.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: