ESCRIT DEL BLOC Dilluns 5 de setembre 2022

O sobre el menjar en general: les reflexions de l´ escriptor de Llofriu transcendeixen el camp de la gastronomia catalana i esdevenen un amena de reflexió alhora moral i nostàlgica, vàlida per a totes les cultures, d’ allò que ha estat, alhora, el nostre idealitzat paladar infantil, dels productes i cuines d’ abans de la industrialització de la cuina , l’evocació del viatge i, en definitiva, la crònica de la nostra memòria palatal. Fa basarda pensar, ni per un moment, que Josep Pla hagués escrit en francès, i fins en espanyol!. Tindríem, a tot el món, una referència i una cita obligada en parlar de cuina i de literatura. Però va tenir el defecte de ser català, i , com és sabut, Espanya impedeix la projecció al món de Catalunya, que no existeix ni com a nació, ni com a emissora d’ una poderosa cultura gastronòmica. Joan Roca, per exemple, és un cuiner espanyol, of course!.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: