ESCRIT DEL BLOCDijous 8 Setembre 2022

O ben al contrari: els dos personatges- i hi podríem afegir Fuster, que feia olor d’ orxata amb fartons i paella- eren universals, i ho eren perquè partien de l’ amor al país i als seus símbols  trivials, bescantats per un cert sector “progressista”, que en canvi, no fa escarafalls de tota mena de folklorismes més o menys espanyolistes i rancis, i amaga la tenora mentre exhibeix les castanyoles. Com diuen els americans, eren glocals (globals i locals).

Boina o ploma, xiruca o escriptura, de fet, no presenten cap disjuntiva: o, si de cas, la boina és la metàfora d’ un lligam a valors a un país o a un personatge (com feia Dalí, en un altre context, amb la seva barretina , les seves espardenyes i el seu català, als quals s’ aferrava com un salconduit que exorcitzava la seva pròpia traïció pro-feixista, més fruit de la covardia que del convenciment). De totes maneres, mil vegades millors aquests personatges- l´ únic pecat dels quals és no ser el que avui en diem “progres”- que la versió actual: un Boadella, mestre aplaudit a l’ Espanya catalanofòbica- i aquí també amb els seus acòlits- de l´ autoodi, la insídia i la mentida.

Des d’ aquesta Barcelona sovint tan dramàticament descatalanitzada, sovint d’ un cosmopolitisme esnob i eixorc, autoproclamada “mestissa” (com si això fos una virtut, i no un simple fet objectiu, ni bo ni dolent) i de disseny, això, potser, es fa difícil d’ entendre. Sorprèn que el “cortijo” feudal soni a modern mentre que la “masia” (ni que sigui la de Joan Miró) sigui massa “pagesa”. O que parlar en castellà es presenti com un signe de “modernitat” enfront d’ aquell dialecte obscur, “paleto”, “aldeano” i pagès que alguns catalans s’ entesten a parlar.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: