PARAULA DE DÉUDivendres 9 2022

Paraula de Déu

Lluc 6, 39-42

Jesús va dir als seus deixebles aquest proverbi:
– ¿És que un cec pot guiar un altre cec? ¿No cauran tots dos al clot? El deixeble no és més que el mestre; però tot deixeble, un cop instruït, serà com el seu mestre. Com és que veus la brossa a l’ull del teu germà i no t’adones de la biga que hi ha en el teu? Com li pots dir: «Germà, deixa’m que et tregui la brossa de l’ull», si tu no veus la biga del teu? Hipòcrita, treu primer la biga del teu ull i llavors hi veuràs prou clar per a treure la brossa de l’ull del teu germà.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• És que un cec pot guiar un altre cec?

• Potser l’episodi de l’evangeli que avui ens proposa Lluc ens convida a reflexionar, una vegada més, sobre les relacions d’uns amb altres.

• Avui se’ns convida a posar la nostra atenció sobre un punt concret, un tipus molt comú de ceguesa. Aquesta ceguesa que prové d’estar atents als defectes i errors dels altres mentre que passem desapercebuts els nostres propis defectes.

• L’exemple que ens posa Jesús gairebé frega el grotesc, veure la brossa de pols a l’ull aliè, però no veure la biga de l’ull propi. Sembla desproporcionat però s’acosta molt a la realitat. Anar-se fixant en els defectes aliens és anar aixecant cortines opaques, que ens van tornant cecs.

• Cecs a les nostres pròpies misèries, amb el perill d’anar tapant i anar creient-nos millors que els altres. Jesús no dubta en dir-nos hipòcrites.

• Cecs als altres perquè això també ens porta, la qual cosa és molt més greu, a no veure la bondat dels altres, i en conseqüència a no reconèixer-los com germans en qui habita el Senyor.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: