PARAULA DE DÉUDissabte 10 Setembre 2022

Paraula de Déu

Lluc 6,43-49

Jesús va dir als seus deixebles:

No hi ha cap arbre bo que doni fruits dolents ni cap arbre dolent que doni fruits bons. Cada arbre es coneix pel seu fruit: no es cullen figues dels cards ni es veremen raïms de les bardisses. L’home bo, del bon tresor del seu cor, en treu la bondat, i l’home dolent, del seu tresor dolent, en treu el mal. Perquè del que sobreïx del cor, en parla la boca.
Per què em dieu «Senyor, Senyor», i no feu el que jo dic? Jo us diré a qui s’assembla tothom qui ve a escoltar les meves paraules i les compleix. S’assembla a un home que construïa una casa; va cavar i va enfondir fins que assentà el fonament sobre roca. Quan vingué la inundació, el riu va envestir contra aquella casa, però no la pogué somoure, perquè estava ben edificada. Però el qui escolta les meves paraules i no les compleix, s’assembla a un home que va construir una casa al pla de terra, sense fonaments. El riu la va envestir, i de seguida es va ensorrar: la destrucció d’aquella casa fou completa.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’exemple que utilitza Jesús a l’evangeli d’avui és bastant clar. La casa que està ben fonamentada, sòlidament construïda, resisteix qualsevol contratemps, per fort que sigui. Sembla que els exemples els entenem bé. Però posem la nostra atenció en l’ensenyament a què fan referència?

• Jesús ens parla avui d’escoltar la seva paraula i posar-la en pràctica.

• No es tracta de cap sistema formatiu en què primer aprenem la teoria i després la portem a la pràctica. Jesús ens està parlant de la coherència de vida. D’anar omplint el cor de la seva paraula i viure d’acord amb el que surt del cor.

• Aquí trobem alguna de les invitacions d’aquest evangeli que es poden concretar en una sèrie de preguntes: Què alimenta el meu cor? Què és el que realment m’interessa a la vida? Quin espai ocupa la bondat? Deixo que el meu cor sigui banyat per la tendresa de Déu?

• El cor és l’espai en el qual habita la nostra realitat autèntica i profunda, l’espai on ha estat vessada la gràcia, com ens recorda sant Pau.

• Convidats a tenir cura aquest espai, a tenir la seva porta sempre oberta a la bondat. Una bondat que vessi i configuri la nostra vida.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: