PARAULA DE DÉUDilluns 12 Setembre 2022

Paraula de Déu

Lluc 7,1-10

Quan Jesús hagué acabat de dir totes aquestes paraules davant el poble que l’escoltava, va entrar a Cafarnaüm. El criat d’un centurió estava malalt, a punt de morir. El centurió l’apreciava molt i, quan sentí parlar de Jesús, li va enviar alguns notables dels jueus a demanar-li que vingués a salvar el seu criat. Quan arribaren on era Jesús, el suplicaven amb insistència dient:
–Es mereix que li concedeixis això, perquè estima el nostre poble i és ell qui ens ha construït la sinagoga.
Jesús se n’anà amb ells. No era gaire lluny de la casa, quan el centurió li va enviar uns amics a dir-li:
–Senyor, no et molestis: jo no sóc digne que entris a casa meva, i per això ni tan sols m’he considerat digne de venir a trobar-te; digues una paraula i el meu criat es posarà bo. Perquè jo mateix, que estic sota les ordres d’un altre, tinc soldats a les meves ordres. I a un li dic: «Vés-te’n», i se’n va, i a un altre: «Vine», i ve, i al meu criat li mano: «Fes això», i ho fa.
Quan Jesús ho sentí, es va omplir d’admiració per aquell home; es girà cap a la gent que el seguia i digué:
–Us asseguro que ni a Israel no he trobat tanta fe.
Quan els enviats tornaren a la casa van trobar que el criat estava restablert.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• En pocs fragments dels evangelis expressa Jesús una admiració tan gran cap a algú com en el cas del centurió: «ni a Israel no he trobat tanta fe.»

• El text ens dona algunes dades d’aquest personatge. Com a centurió comandava uns 80 soldats; tenia criat, per tant, era un militar amb bona posició social; tenia una excel·lent relació amb les autoritats jueves locals, va sufragar amb els seus diners la construcció d’una sinagoga! D’ell diuen també que «s’estimava el poble» i intuïm que moltíssim al seu criat, fins al punt d’intercedir desesperadament davant Jesús per la seva salut.

• És bo contemplar tots aquests detalls per posar-se dins l’escena, i sobretot per valorar en la seva justa mesura una de les expressions de fe més boniques que trobem en els textos evangèlics: “no sóc digne que entris a casa meva”. El militar, el colonitzador, qui té el poder i el prestigi social expressa davant Jesús la seva indignitat. És tan profunda aquesta expressió que la litúrgia l’ha agafat per al moment previ a la comunió.

• Molts fariseus i publicans parlaven i actuaven com si Déu els degués alguna cosa. Potser també ens passa actualment a molts cristians. En canvi, l’expressió d’aquest centurió marca tot un camí d’humilitat, d’agraïment i de disponibilitat: “no soc digne de que entreu a casa meva.” Segurament l’únic camí vàlid per una comunió plena amb el Déu de Jesús.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: