PARAULA DE DÉUDimarts 13 setembre 2022

Paraula de Déu

Lluc 7,11-17

Jesús se n’anà en un poble anomenat Naïm. L’acompanyaven els seus deixebles i molta gent. Quan s’acostava a l’entrada del poble, duien a enterrar un mort, fill únic d’una dona que era viuda. Molta gent del poble acompanyava la mare. Així que el Senyor la va veure, se’n va compadir i li digué:
–No ploris.
Després s’acostà al fèretre i el va tocar. Els qui el portaven s’aturaren. Ell digué:
–Jove, aixeca’t.
El mort va incorporar-se i començà a parlar. I Jesús el va donar a la seva mare. 16 Tothom va quedar esglaiat i glorificaven Déu dient:
–Un gran profeta ha sorgit entre nosaltres.
I també:
–Déu ha visitat el seu poble.
L’anomenada de Jesús s’escampà per tot el país dels jueus i per totes les regions veïnes.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L´evangeli d´avui ens narra la resurrecció del fill de la viuda de Naín. Ens fixarem en tres frases del text.

• SE’N COMPADÍ. Jesús veu una mare viuda que enterra el seu fill únic. Jesús podia passar de llarg, seguir el seu camí amb els deixebles i la gent que l´acompanyava, però es detura, veu l´escena i es compadeix; etimològicament, se li commouen les entranyes, queda trasbalsat, li afecta el patiment humà. No és insensible, és de bon cor i li diu a la mare que no plori. ¿Veu Jesús potser en el dolor de la mare que plorava el fill mort, un presagi del dolor de Maria a la seva mort?

• LI POSÀ LA MÀ AL DAMUNT. Abans de parlar, Jesús posa la mà damunt del fèretre, Jesús no té por a la mort, no fa com si no existís, ell ha vingut per donar-nos vida, per fer passar de la mort a la vida plena, per aixecar els caiguts; per això dirà al jove que s´aixequi. Aixecar-se, és la mateixa paraula grega que significa resurrecció. Jesús anticipa amb els seus miracles la resurrecció, la seva i la nostra.

• EL SENYOR EL DONÀ A LA SEVA MARE. Era el dolor de la mare el que l´havia commogut, ara torna el fill a la mare. ¿Pensava Jesús en el goig de la seva mare Maria el dia de la Pasqua?

• Reflexió i pregària: Contemplem la realitat de la mort, la compassió de Jesús al veure la mare viuda, el triomf de la vida sobre la mort, l’anticipació de la resurrecció de Jesús i de la Pasqua. ¿Ens deixem commoure pel patiment del món, sobre tot de les dones? ¿Diem als joves que s´aixequin? ¿Fem al llarg de nostra existència alguns signes de vida que anticipin la resurrecció dels qui estan sota el dolor i la mort? ¿Som testimonis d´esperança?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: